Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener den terrormistenkte bor her, men døra er ulåst og leiligheten er ikke avsperret

Bor ved siden av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Franske Da Silviera Agnélé bor to leiligheter bortenfor der Chérif Kouachi (34) angivelig bor med familien sin i forstaden Gennevilliers i Paris. 

Akkurat nå jakter flere titalls tusen politifolk ham og broren Said (32). De er etterlyst, mistenkt for å stå bak et av tidenes verste terrorangrep i Frankrike.  

- Spurte ham - Han bodde der. Rett der, sier hun og peker mot leiligheten.

- SOM ALLE ANDRE: Da Silveira Agnele bor i samme oppgang som der den ene av de to terrorsiktede brødrene. Foto : Øistein Norum Monsen / Dagbladet
- SOM ALLE ANDRE: Da Silveira Agnele bor i samme oppgang som der den ene av de to terrorsiktede brødrene. Foto : Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Hun tar oss med bort. 

Døra inn til leiligheten er ulåst, og det er tydelig at leiligheten ikke er avsperret  - selv om den angivelig tilhører den terrormistenkte 32-åringen.  

- Politiet har ikke vært her og snakket med oss, sier Da Silviera til Dagbladet. 

BOR HER: Døra til høyre, innerst i fjerdeetasje i en blokk i forstaden  Gennevilliers i Paris, leder til leiligheten der en av de to terrorsiktede brødrene skal bo. Men leiligheten er ikke sperret av, og politiet skal ikke ha avhørt alle naboene, et døgn etter terrorangrepet.
Foto : Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BOR HER: Døra til høyre, innerst i fjerdeetasje i en blokk i forstaden Gennevilliers i Paris, leder til leiligheten der en av de to terrorsiktede brødrene skal bo. Men leiligheten er ikke sperret av, og politiet skal ikke ha avhørt alle naboene, et døgn etter terrorangrepet. Foto : Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Hun har tårer i øynene når hun forteller om naboen som hun tror bor i leiligheten med barn og kone. 

FORSTAD: I Rue Basly i bydelen Gennevilliers, ligger leiligheten. Foto : Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORSTAD: I Rue Basly i bydelen Gennevilliers, ligger leiligheten. Foto : Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Det overrasker meg, som alle andre. Dette er en person jeg har møtt flere ganger. Hvis jeg hadde behov for noe, så hendte det at jeg spurte ham, sier hun om Chérif. 

- Joggebukse og joggesko Hun så ham sist før jul. Hun husker ikke når hun begynte å se ham i bygget, som ligger omlag en halvtime i bil utenfor sentrum av Paris. 

- Han var som alle andre her i nabolaget. Han hadde på seg joggebukse og joggesko. En normal fyr. Han hadde ikke en spesiell fysikk, og det var ikke noe som gjorde at vi ble redd for ham, sier hun. 

Lik Dagbladet på Facebook

Rue Basly framstår som en stille og rolig gate i den store forstaden nordøst i Paris. 

Torsdag besøkte Dagbladet moskeen der brødrene skal ha deltatt på flere fredagsbønner over en periode på to, tre år. 

- Veldig forsiktige Moskeen ligger like ved leiligheten. Moskéledelsen frykter represalier etter terrorangrepet. 

BLOKKA: I denne blokka skal den terrorsiktede Cherif Kouachi bo med barn og kone. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BLOKKA: I denne blokka skal den terrorsiktede Cherif Kouachi bo med barn og kone. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Da imamen oppfordret folk å stemme i det franske valget, raste den terrormistenkte ut av moskeen: «Vi muslimer stemmer ikke i dette landet».

- Selvfølgelig er vi redde. Vi er veldig forsiktige, vi er redd for represalier, spesielt for det vi ser på internett sier han. 

Chérif Kouachi ble i 2008 ble dømt til tre års fengsel for å ha deltatt i et nettverk som rekrutterte folk til å dra til Irak for å kjempe mot USA. Han ble pågrepet før han selv skulle reise til Irak, og sonet 18 måneder av dommen før han ble satt fri igjen.

Forherliget hellig krig Han skal ha blitt radikalisert da han møtte den religiøse lederen Farid Benyettou, som hadde stor innflytelse i det 19. arrondissementet i Paris og blant annet forherliget selvmordsbombing og hellig krig.

• Les også: Ble foreldreløse som unge, røyket marihuana og hatet USA: Dette er familiecellen bak terroren i Paris.  Jaktes av 3000 politifolk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media