Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener denne sykkelen er umulig å stjele

Utviklet av designstudenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvem har vel ikke opplevd å finne sykkelen sin uten hjul og/eller uten sete?

Eller i verste fall helt borte. I snitt blir 45 sykler stjålet hver dag i Norge. I fjor ble 16 498 sykkeltyverier anmeldt, ifølge Politiets kriminalitetsrapport for 2013.

Lås i sykkelen Nå har tre chilenske ingeniørstudenter ved Adolfo Ibáñez University kommet opp med en ny type sykkel som de hevder er umulig å stjele.

Se hvordan den fungerer i videoen øverst i saken!

Den ser ut som en helt vanlig sykkel, men med få grep kan du gjøre den om til en lås, og hekte den fast i stolper, trær og lignende.

Fikk ideen på skolen - Vi har alle tre vært sykkelentusiaster siden vi var barn. Vi liker å bruke dem både som transportmiddel og for å ha det gøy, sier Juan José Monsalve til Fox News.

Han har sammen med Cristóbal Cabello og Andrés Roi designet denne nye sykkelen som de har valgt å kalt Yerka.

Andrés opplevde å bli frastjålet to sykler i løpet av en kort periode, og fikk ideen da han startet på designskolen.

- Vi brukte Andrés erfaring til å komme med mange ideer på hvordan vi kunne løse problemet. Vi kom til slutt fram til noe som er veldig likt med det vi har i dag, sier Monsalve til avisa.

Kritisk Ikke alle er like overbevist om at sykkelen er umulig å stjele. Lloyd Alter, redaktør i nettstedet Treehugger, mener sykkelen har en svakhet.

- Hvilken som helst lås kan bli brutt opp. Jeg har lest på internettforumet BikeRumor at et kraftig spark på setet kan føre til bulk som gjør sykkelen ubrukelig, sier Alter til Daily Mail.

Sykkelen forventes å komme for salg til neste år, og den vil koste mellom 2700 og 6800 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling