Mener det er åpenbart at French er syk

Går i rette med aktor, som mener at French spiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA (Dagbladet): Etter dagens møte i fengselet sa aktor Ntende Nkulu til Dagbladet at han ikke hadde særlig tillit til at French virkelig er syk og at den norske fangen spiller.

- Da er vi sterkt  uenige. Alle som var i fengselet i dag morges, noe også Nkulu var, så hvor syk Joshua French var da, sier advokat Hans Marius Graasvold til Dagbladet.

Han forteller at han selv brukte kort tid på å fastslå at det ikke bør bli noen rettssak i morgen.

- Jeg var der i dag morges, slik jeg har vært hver morgen for å treffe French. Jeg var spent på å se hvordan han var nå etter den runden han hadde på sykehuset i går. Jeg så da relativt kjapt at hans helsetilstand var slik at han ikke kan stille i morgen. I tillegg er det slik at han har behov for hjelp.

Tilsyn I går ble French kjørt i bil til et sykehus for undersøkelser etter at han hadde meldt om plager. Tidligere på dagen hadde advokat Graasvold informert om at French trengte hvile og bedt om at mediene ikke kontaktet ham lenger.

- Hva slags hjelp får han nå?

- Som det framgår av aktors uttalelser har vi litt ulikt syn på hans helsetilstand. Nå er det forhåpentlig vis sånn at han nå får tilsyn jevnlig i fengselet.
Dagbladet så en lege ankomme Ndolo fengsel i dag mens alle aktørene i saken, bortsett fra dommeren hadde møte om framdriften i saken. 

Lang utsettelse Etter planen skal retten settes klokka ni i morgen tidlig.

- Jeg håper han slipper å møte i retten i morgen, men det er et faktum at retten vil bli satt i morgen og så vil vår begjæring bli framlagt. Vi kommer til å stå beinhardt på i morgen for at denne saken må utsettes, sier Graasvold.

- Hvor lang utsettelse ser du for deg?

- Det er ikke så lett å si. Når det er slik at noens helsetilstand er slik at de ikke kan stille i retten så må de få behandling og den tid som trengs fram til man er klar igjen. Vi må få en utsettelse som rett og slett er lang nok til at han vil komme seg og få den roen og behandlingen som han trenger.

- SKUESPILL: Aktor Katenda Nkulu hevder Joshua French er frisk nok til å fortsette rettssaken. Foto: John Terje Pedersen
- SKUESPILL: Aktor Katenda Nkulu hevder Joshua French er frisk nok til å fortsette rettssaken. Foto: John Terje Pedersen Vis mer