Mener det er betenkelig å være hjemme fra jobb med feber, influensa og lungebetennelse

Stormberg-sjef Steinar j. Olsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en blogg på selskapet Stormberg sine nettsider tar Stormberg-sjef Steinar J. Olsen opp utfordringene med et økende sykefravær på arbeidsplassen.

Han viser til at sykefraværet i Stormberg Norge er på 6,2 prosent. Han sammenligner med sykefraværet i bedriften deres i Sverige som kan vise til at sykefraværet er 2,7 prosent.

- Jeg tror ikke nordmenn er dobbelt så syke som svensker. Vi må finne andre svar på det høye sykefraværet, og vi må våge å forsøke ut nye løsninger, skriver han.

Betenkelig I en videoblogg på samme side forteller han følgende:

- Jeg mener personlig at å være hjemme fra arbeid når man er voksen fordi man har influensa, feber, vondt i hodet eller har en lungebetennelse eller bihulebetennelse, er betenkelig. Det betyr ikke at det ikke er riktig; det må man bestemme selv ut fra hvor syk en føler seg. Men det å føle seg pjusk, ikke i god fysisk form, eller ha en dag der man føler seg nedstemt og litt depressiv, det er ikke sikkert det er lurt eller riktig å være hjemme da. Mange føler det er god medisin å gå på jobb, sier Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer