Mener det finnes flere salgsdokumenter på Forsvarets graderte nett

Den korrupsjonssiktede salgsoffiseren skjønner ikke hvorfor ikke Forsvarsledelsen har gitt fra seg flere dokumenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den pensjonerte salgsoffiseren Bjørn Stavrum kom med flere oppsiktsvekkende utsagn under kontrollhøringen om forsvarssalgene i Stortinget i dag. 

Blant annet hevder han at den manglende dokumentasjonen i saken, inkludert bortkommede kontrakter, mail og referater, skal være lagret på Forsvarets graderte datanettverk.

Gjentatte ganger har Forsvarsdepartementet med statsråd Ine Eriksen Søreide i spissen beklaget seg over at det har vært svært vanskelig å fremskaffe dokumentasjon rundt salgene. Forsvaret har hatt store problemer med å finne konkrete dokumenter og salgskontrakter.

Eksterne granskere fra PWC har i sin rapport påpekt at salgsoffiseren selv makulerte dokumenter og slettet sin epostkonto før han gikk av med pensjon i juni i fjor.

- All dokumentasjon ble overført til Forsvarets graderte filstruktur. Alt skal ligge lagret der, sa Stavrum til kontrollkomiteen.

Han forteller at han også selv har dokumenter som han vil overlevere kontrollkomiteen. Disse skal han ha fått tilsendt fra meglingsselskapet Norsk Megling og Auksjon, som bistod Forsvaret med salgene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer