Mener dette brutale drapet kan ha vært motivet

Sønner av drapsoffer fra 1994 pågrepet og siktet i Tøyen-drapet.

TØYEN-DRAPET: En 38-åring ble skutt og drept sent søndag kveld. En annen mann som satt i samme bil som drapsofferet ble lettere skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
TØYEN-DRAPET: En 38-åring ble skutt og drept sent søndag kveld. En annen mann som satt i samme bil som drapsofferet ble lettere skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I 13-tiden 20. juli 1994 ble en 36 år gammel mann fra Somalia brutalt drept på Møllehaven is- og kaffebar i Skien.

Foran en rekke vitner, blant dem et lite barn som satt på fanget til faren sin, ble 36-åringen stukket seks ganger i hals, nakke og bryst med en 20 centimeter lang kniv. Mens han lå nede ble han ifølge vitner sparket og trampet på hodet av gjerningsmannen. Mannen døde på sykehuset samme kveld.

To av sønnene til drapsofferet ble i dag siktet for drapet på Tøyen, De er siktet for å ha drept en 38 år gammel mann av somalisk opprinnelse. Den drepte er mannen som ble dømt for å ha drept faren deres i 1995. Han var da 25 år gammel.

Rykter om utroskapForut for ugjerningen i 1994 hadde de to mennene ligget i konflikt med hverandre på grunn av rykter om at 25-åringen hadde hatt et seksuelt forhold til 36-åringens kone.

To måneder før drapet barket de to mennene blant annet sammen i et bingolokale. 36-åringen brukte kniv mot den yngre mannen som på sin side brukte saks, ifølge dommen fra 1995. Den yngste av de to ble stukket i brystet, men en lommebok i brystlomma hindret alvorlig skade.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer