Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener dette brutale drapet kan ha vært motivet

Sønner av drapsoffer fra 1994 pågrepet og siktet i Tøyen-drapet.

TØYEN-DRAPET: En 38-åring ble skutt og drept sent søndag kveld. En annen mann som satt i samme bil som drapsofferet ble lettere skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
TØYEN-DRAPET: En 38-åring ble skutt og drept sent søndag kveld. En annen mann som satt i samme bil som drapsofferet ble lettere skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 13-tiden 20. juli 1994 ble en 36 år gammel mann fra Somalia brutalt drept på Møllehaven is- og kaffebar i Skien.

Foran en rekke vitner, blant dem et lite barn som satt på fanget til faren sin, ble 36-åringen stukket seks ganger i hals, nakke og bryst med en 20 centimeter lang kniv. Mens han lå nede ble han ifølge vitner sparket og trampet på hodet av gjerningsmannen. Mannen døde på sykehuset samme kveld.

To av sønnene til drapsofferet ble i dag siktet for drapet på Tøyen, De er siktet for å ha drept en 38 år gammel mann av somalisk opprinnelse. Den drepte er mannen som ble dømt for å ha drept faren deres i 1995. Han var da 25 år gammel.

Rykter om utroskap
Forut for ugjerningen i 1994 hadde de to mennene ligget i konflikt med hverandre på grunn av rykter om at 25-åringen hadde hatt et seksuelt forhold til 36-åringens kone.

To måneder før drapet barket de to mennene blant annet sammen i et bingolokale. 36-åringen brukte kniv mot den yngre mannen som på sin side brukte saks, ifølge dommen fra 1995. Den yngste av de to ble stukket i brystet, men en lommebok i brystlomma hindret alvorlig skade.

Etter dette kom to somaliske menn fra Oslo til Skien for å megle. 3. juli ble de angivelig forsonet, men under tre uker etter endte altså konflikten i drap.

Under rettssaken ble det også hevdet at broren til 25-åringen ble drept i Somalia som hevn på drapet i Skien. Dette ble ikke bekreftet og ble sett bort fra i retten.

I 1995 ble 25-åringen dømt til ti års fengsel. Han slapp ut av fengsel i januar 2000.

Kan være motivet
Politiet tror drapet på Tøyen på søndag kan være et hevndrap knyttet til drapet i 1994. De to brødrene som nå er siktet er i dag henholdsvis 20 og 22 år gamle. Da faren døde var de rundt 5-6 år.

- Når det gjelder motiv så er dette tidlig å si, men drapssaken fra 1995 er et aktuelt spor, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse i ettermiddag.

Ifølge politiet tilhører de tre siktede et tungt belastet kriminelt miljø. De tror drapet kan være et hevndrap, men vil ikke utelukke andre motiver som et økonomisk motiv knyttet til narkotika eller en blanding av flere motiv.

BRUTALT DREPT:  Slik omtalte Dagbladet det brutale drapet 20. juli 1994.
BRUTALT DREPT: Slik omtalte Dagbladet det brutale drapet 20. juli 1994. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling