- Mener dette er en dypt tragisk ulykke

Siktet 18-åring erkjenner ikke straffskyld etter knivdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  En krangel mellom to kamerater endte i en tragedie da en 17-åring døde etter knivstikking søndag ettermiddag. En 18-åring er siktet for forsettlig drap.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men erkjenner ikke straffskyld, opplyser jourhavende jurist Iselin Håvarstein til Dagbladet.no

18-åringen og flere vitner har tilbragt ettermiddagen og kvelden i avhør.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier 18-åringens forsvarer Vidar Lind Iversen til Dagbladet.no

Advokaten bekrefter at de to kjente hverandre godt.

- Han er veldig lei seg for det som har skjedd, og mener det er en dyp tragisk ulykke. De har lenge vært gode venner, sier Lind Iversen

Kranglet

Vitner Dagbladet har snakket med, forteller at foranledningen til knivstikkingen skal være en krangel, som startet allerede i går. Krangelen har pågått i en leilighet i natt og utartet på en lekeplass i et boligområde i ettermiddag. Det skal også ha vært alkohol inne i bildet, ifølge vitner.

17-ÅRING KNIVDREPT: Her er venner og bekjente samlet i sorg etter at en 17 år gammel gutt døde av knivstikkene han ble påført av en 18-årig kamerat. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
17-ÅRING KNIVDREPT: Her er venner og bekjente samlet i sorg etter at en 17 år gammel gutt døde av knivstikkene han ble påført av en 18-årig kamerat. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Drapsvåpenet ble funnet i et skogholt like ved lekeplassen, etter forklaring fra gjerningsmannen.

Det var mange vitner til hendelsen, og noen av dem ble også innbragt til politistasjonen med håndjern.

Håvarstein utelukker ikke at det kan komme flere siktelser, men påpeker at kun en er siktet så langt.

Samlet for å minnes kameraten

Et stort antall venner og bekjente av den drepte 17-åringen samlet seg i ettermiddag på åstedet for å minnes kameraten. Blomster, bilder og hilsener har blitt lagt ned på åstedet.

- Han var en gutt som var flink til å dra i gang ting og inkludere de yngre barna i for eksempel fotball, sier Wenche Skoglund, som møtte opp i nærheten av åstedet, til Dagbladet.no.

17-åringen skal være av kurdisk opprinnelse, og den 18 år gamle antatte gjerningsmannen skal være av pakistansk opprinnelse. De to tilhører et større multi-etnisk ungdomsmiljø på Rykkinn.

18-åringen meldte seg selv for politiet etter at de hadde lett etter ham i en knapp time. Sannsynligvis vil 18-åringen begjæres varetektsfengslet tirsdag, ifølge NTB.

MINTES 17- ÅRINGEN: «Jeg prøvde å hjelpe», skriver en person som har lagt ned en hilsen på stedet der 17-åringen ble funnet drept.
18-ÅRING SIKTET: En krangel mellom to venner skal ha vært bakgrunnen for drapet, som skjedde søndag i to-tida.