Mener dette er en nordkoreansk atomreaktor i Syria

Satelittbilder viser mål Israel bombet i forrige måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Satelittbilder av syriske mål Israel bombet i forrige måned viser et anlegg som likner en nordkoreansk atomreaktor, mener forskere ved Instituttet for vitenskap og internasjonal sikkerhet (ISIS).

- Ut fra bildet er den syriske bygningen lik formen til den nordkoreanske atomreaktorbygningen, men den syriske bygningen er ikke kommet langt nok i byggeprosessen til at vi kan gjøre definitive sammenligninger, skriver David Albright og Paul Brannan i rapporten som ble frigitt onsdag.

Forskerne skriver at satelittbildene stiller like mange spørsmål som de gir svar om eventuell kjernefysisk aktivitet i Syria og samarbeid med Nord-Korea.

Nok til en bombe på et år

Helt siden det ble bekreftet at israelske kampfly bombarderte mål i det nordøstlige Syria 6.september, har amerikanerne og israelerne hevdet at det dreide seg om et atomanlegg bygget med nordkoreansk støtte.

Les: Bekrefter israelske flyangrep mot Syria

Bombingen og israelske overflygninger på syrisk territorium har ført til at situasjonen mellom Syria og Israel er mer spent enn på mange år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer