DREPTE TOLV: Stillbildet fra overvåkningskameraet på T-banestasjonen Oktyabrskaya i Minsk viser mannen hviterussiske myndigheter mener drepte tolv personer med en bombe 11. april. Foto: REUTERS/Handout
DREPTE TOLV: Stillbildet fra overvåkningskameraet på T-banestasjonen Oktyabrskaya i Minsk viser mannen hviterussiske myndigheter mener drepte tolv personer med en bombe 11. april. Foto: REUTERS/HandoutVis mer

Mener dette er Minsk-bomberen

Minutter etter at bildet ble tatt, ble tolv personer drept i terrorbombingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet av mannen, tatt fra T-banestasjonens overvåkningskamera, viser en mann som bærer på en tung, svart bag. Hviterussisk politi mener han kan være mannen som utførte terrorbombingen som drepte 12 personer og skadet rundt 150 i Minsk på T-banestasjonen, bare minutter etter at han ble fanget opp på overvåkningskameraet.

Bildet ble vist fram under en pressekonferanse i Minsk i dag.

Politiet sa tirsdag at tre personer er arrestert i forbindelse med bombingen, inkludert personen som plasserte og utløste bomben.

På pressekonferansen i dag sa statsadvokat General Andrei Shved  at ytterligere to er arrestert.

- Har innrømmet terror - Vi har pågrepet fem mistenkte i saken. Mannen som utførte angrepet er funnet, og noen av hans samarbeidspartnere, sa Shved.

Bomben var trolig gjemt under en benk på Oktjabrskaja stasjon i sentrum av Minsk, og skal ha blitt utløst ved hjelp av fjernkontroll.

Alle de fem mistenkte er ifølge politiet hviterussiske statsborgere under 30 år. Utover det ga politiet ingen detaljer.

Hviterusslands diktator Aleksandr Lukasjenko sa i går at to av de mistenkte, en elektriker og en maskinoperatør, har innrømmet å ha deltatt i terrorangrepet. De skal også ha innrømmet to andre ikke-dødelige terrorangrep i Hviterussland, i 2005 og 2008.

Avhører oposisjonspolitikere FNs sikkerhetsråd har fordømt det de beskriver som «tilsynelatende et terroristangrep».

Flere utenlandske analytikere frykter nå at Lukasjenko, som har styrt landet siden 1994, vil bruke hendelsen som en unnskyldning for å skvise opposisjonen i landet ytterligere.

Lukasjenko har allerede gitt ordre om at flere oposisjonspolitikere skal avhøres etter bombingen.

Politiet har tidligere gått ut med en fantomtegning av mannen de mener utførte terrorangrepet.

150 SKADDE: Bomben drepte tolv ok skadet 150 personer.  Foto: REUTERS/Anton Motolko
150 SKADDE: Bomben drepte tolv ok skadet 150 personer. Foto: REUTERS/Anton Motolko Vis mer