Mener dette er våpenet som kunne ha drept «Onkel Skrue»

Eks-Bandidos-topp Lars Harnes var i besittelse av en pistol da han ble pågrepet.

VÅPEN: Lars Harnes, tiltalt for å ha forsøkt å drepe Imran «Onkel Skrue» Saber, var i besittelse av denne pistolen, da han ble pågrepet 21. juli 2015. Foto: Politiet
VÅPEN: Lars Harnes, tiltalt for å ha forsøkt å drepe Imran «Onkel Skrue» Saber, var i besittelse av denne pistolen, da han ble pågrepet 21. juli 2015. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da drapsforsøkstiltalte Lars Harnes ble pågrepet 21. juli 2015 på Sinsen i Oslo, var han i besittelse av denne pistolen.

Dette er saken

  • Harnes og Betew er to av totalt 13 menn i alderen 25 til 55 som i Oslo tingrett er tiltalt i den omfattende saken som bygger på Oslo-politiets store aksjon «Operasjon Sult».
  • Ifølge tiltalen er mennene involvert i en hardkokt kriminell gjeng ledet av Nokas-dømte Metkel Betew (39), og har drevet narkotikainnførsel, våpenanskaffelser og lagt spektakulære ransplaner som omfattet et anslag mot et verditransportfly på Gardermoen.
  • Harnes og Betew er tiltalt for å ha forsøkt å drepe Imran Saber. Begge nekter straffskyld.

Harnes er sammen Nokas-dømte Metkel Betew tiltalt for å ha planlagt å drepe Imran «Skrue» Saber (39), en framstående skikkelse i Oslos underverden. Harnes og Betew nekter straffskyld.

Beslag

Onsdag redegjorde politiet for beslagene de har gjort i forbindelse med rettssaken. Ett av beslagene er en pistol av typen Ruger med lyddemper, som ble funnet i rommet under setet på en stjålet Vespa da Harnes ble pågrepet.

Ifølge politiets etterforsker har Kripos testet våpenet, og deres undersøkelser viser at både lyddemperen og pistolen skal fungere. Pistolen ble funnet med ti skudd i magasinet, ifølge politiet.

Påtalemyndigheten mener Harnes skaffet en stjålet moped/scooter med påsatt stjålet kjennemerke, samt en pistol med ammunisjon og lyddemper som var ment benyttet til drapsforsøket på Imran Saber.

Harnes har erkjent at han hadde meg seg pistolen, og ha kjørt den stjålne Vespaen.

- Skulle skremme

Lars Harnes har tidligere forklart at han var i garasjeanlegget på adressen til Imran Saber fordi han skulle skremme ham.

- Harnes har forklart at han hadde med våpenet fordi han ikke visste hva som møtte ham og om Saber var bevæpnet. Han bar våpenet i en pose fordi tanken var at Saber skulle få en idé om at han kunne ha våpen da Harnes pratet med ham, uten at han måtte vise det fram, sier Harnes' advokat Øyvind Bratlien til Dagbladet og fortsetter:

- Harnes skulle ikke drepe Saber, men skremme ham nok til at Saber avsto fra sin skremmende og plagsomme atferd. Han skulle få smake sin egen medisin og bli oppsøkt, slik han selv oppsøkte andre.

BESLAG: Våpenet Harnes var i besittelse av da han ble pågrepet, lå i Kiwi-posen til venstre. Den blå fillen lå under setet på Vespaen, der våpenet lå. Foto: Politiet
BESLAG: Våpenet Harnes var i besittelse av da han ble pågrepet, lå i Kiwi-posen til venstre. Den blå fillen lå under setet på Vespaen, der våpenet lå. Foto: Politiet Vis mer

Kjørte Vespa

I retten onsdag viste politiet fram overvåkningsbilder fra et parkeringsanlegg i Oslo 17. juni 2015. På bildene ser man en mann kjøre ut gjennom porten på en svart Vespa, tilnærmet lik den politiet mener Harnes har kjørt med da han ble pågrepet på garasjeanlegget på Sinsen – på Imran Sabers adresse. Politiet mener at mannen på scooteren er Harnes.

Politiet mener å kunne dokumentere at Harnes kjørte den stjålne Vespaen mellom Imran Sabers adresse på Sinsen og et garasjeanlegg på Østensjø seks ganger. Den sjette gangen ble Harnes pågrepet. Politiet viste til tekniske spor de har gjort av Vespaen, spaningsbilder, kommunikasjonskontroll og romavlytting.

Grønn pose

De siste dagene har av en grønn Kiwi-pose vært gjennomgående på noen spaningsbilder som er tatt av politiet. På bilder av Harnes, som for eksempel forlate garasjeanlegget på Østensjø der scooteren sto, ser man at han går med en grønn pose i hånda.

Da Harnes ble pågrepet, lå våpenet lå i en grønn pose fra Kiwi, og den blå filla i oppbevaringsrommet under setet på Vespa'en, der våpenet lå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer