Mener Diktator-Kim bløffer om undervannsraketten som får Sør-Korea til å skjelve

- Det ser manipulert ut.

BLØFF ELLER EKTE: Disse bildene, sluppet av det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA i helga, skal angivelig vise testoppskytningen av en ballistisk rakett avfyrt fra en ubåt. Flere eksperter er imidlertid i tvil om at Nord-Korea virkelig har gjort det de hevder.  Foto: EPA/KCNA/NTB scanpix
BLØFF ELLER EKTE: Disse bildene, sluppet av det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA i helga, skal angivelig vise testoppskytningen av en ballistisk rakett avfyrt fra en ubåt. Flere eksperter er imidlertid i tvil om at Nord-Korea virkelig har gjort det de hevder. Foto: EPA/KCNA/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke sendte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået og Kim Jong-uns personlige propagandabyrå, KCNA, ut triumferende bilder av den unge diktatoren. 

Med en smilende Kim i forgrunnen opplyste landet at de har gjennomført en vellykket missiloppskytning fra en ubåt. 

Testen «verifiserte og bekreftet at missiloppskytningen fra ubåten oppfylte de seineste militære, vitenskapelige og tekniske kravene», het det i meldingen fra byrået.

Eksperter har allerede før bildene ble sluppet, vært uenige i hvor mye framgang Nord-Koreas rakettprogram har hatt, men bildene fikk definitivt noen til å heve øyebrynene.

BløffFlere eksperter mener nemlig at Nord-Korea bløffer, og at landet slettes ikke har klart å gjennomføre en undersjøisk rakettutskytning.

Forfatter og Nord-Korea-ekspert, Joseph Bermudez, har fulgt Kims rakettprogram tett, og har jobbet som rådgiver for det amerikanske forsvaret. Han mener det er mye med utskytningen som ikke henger på greip.

- Bildene viser en rosa skygge i vannet, en refleksjon av oppskytning. Det ville du forventet å se om det var en flamme fra raketten. Det var imidlertid ingen flammet, bare damp og vann. Dette kan tyde på at de publiserte bildene er manipulert eller photoshoppet på en eller annen måte, sier Bermudez, ifølge nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer