Mener direktørstaben er uten vaksine-svin på skogen

Ullevåls fagdirektør forsvarer at toppene ble vaksinert før ambulansepersonell.

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fredag avslørte Dagbladet at direktørstaben ved Ullevål universitetssykehus fikk sykehusets vaksiner på grunn av at deres private helsesituasjon gjorde dem hjemmeværende i en risikogruppe. Det er normalt fastlegen som skal gi slike vaksiner.

Dette ble av leder ved ambulanseavdelingen forklart med tette arbeidsforhold lojalitet.- Når man sitter på samme gang med mennesker man jobber tett med 260 dager i året og deler matpakke med, og man får spørsmål om det er en vaksine til overs, så har man vel satt den, sa Bjørn Karr til Dagbladet.

Vaksineringen, som ble kraftig kritisert av Folkehelseinstituttet, gjorde at delere av direktørstaben i praksis gikk foran førstelinjepersonell som ansatte i ambulanse- tjenesten.

- Uavhengig av privat helseFagdirektør Erik Carlsen ved Ullevål universitetssykehus mener det utelukkende var faglige vurderinger - ikke kollegialt vennskap - som lå til grunn for at flere i direktørstaben på Ullevål ble vaksinert, mens ambulansepersonell arbeidet ubeskyttet i felten, da sykehuset fikk utdelt vaksiner mot svineinfluensa 23. oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.