ETTERSØKT:  Interpol ønsker nå informasjon om disse jentene, som de mener er lurt inn til Syria for å kjempe for islamske opprøre. Til venstre i bildet ser du Samra Kesinovic, til høyre er Sabina Selamovic. Alle foto: Interpol.
ETTERSØKT: Interpol ønsker nå informasjon om disse jentene, som de mener er lurt inn til Syria for å kjempe for islamske opprøre. Til venstre i bildet ser du Samra Kesinovic, til høyre er Sabina Selamovic. Alle foto: Interpol.Vis mer

Mener disse jentene på 15 og 16 år kan være lurt inn i ei felle for bli «hellige krigere»

Foreldrene fikk melding på Facebook: «Døden er vårt mål».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Interpol søker nå etter to østerrikske tenåringsjenter som de mener er lurt til å reise til Syria for å kjempe side om side med islamske opprørere, skriver Al Arabiya News.

Ungdommene forsvant i forrige uke. De første livstegnene de fortvilte foreldrene fikk fra deres barn var gjennom sosiale medier. Og beskjeden var at de hadde reist for å kjempe «hellig krig».

Men foreldrene forteller at de ikke tror de meldingene ble skrevet av jentene.

Lurt Myndighetene mistenker at de har blitt lurt til å forlate landet, skriver Austrian Times.

Samra Kesinovic er bare 16 år, og hennes venninne Sabina Selimovic er 15. Begge kommer fra bosniske flyktningfamilier som bosatte seg i Østerrike etter krigene på 1990-tallet.

Nye bilder på deres Facebook-sider viser dem med kalashnikov-våpen - omgitt av væpnede menn.

Jakter på barna I deres siste statusoppdatering annonserte de planer om å gifte seg, slik at de kunne bli «hellige krigere» og i meldingene - som deres familier tviler på stammer fra dem - forteller de: «Døden er vårt mål».

Østerrikske tjenestemenn mener at paret bor i en treningsleir, at de er gift og bor i hjemmene til sine nye menn.

Foreldrene til barna er nå reist ut av Østerrike for å jakte på sine døtre, tross at de har fått meldinger fra barna om at «ingen noensinne vil finne oss her».

140 000 drept Over 140 000 mennesker skal være drept, og ni millioner drevet på flukt siden opposisjonen grep til våpen i Syria våren 2011, skriver NTB. En rekke opprørsgrupper kjemper nå mot regjeringsstyrkene i landet, flere av dem med bånd til terrornettverket al-Qaida.

Opprørsgruppene får støtte fra ulike land, blant dem Tyrkia, Saudi-Arabia, Qatar og USA.

President Bashar al-Assad støttes av blant annet Russland og Iran, mens amerikansk og britisk etterretning skal ha forsynt opprørerne med våpen fra Muammar Gaddafis gamle hær i Libya.