Mener disse listene knytter SOS Rasismes ledelse til nytt millionjuks

Organisasjonen nekter for juks, men statlig etat politianmelder SOS Rasisme for bedrageri.

TUSENVIS AV UNDERSKRIFTER: SOS Rasisme har levert inn flere tusen av disse skjemaene med navn på personer som skal ha vært på studier hos dem. Rapportene har utløst over 2 millioner kroner i støtte. Her er signaturer fra angivelige deltakere, alder, kjønn og kurstimer oppført. I tillegg signerer en lærer for at alt er korrekt ført. Etter en omfattende gransking slår Kunnskapsdepartementets fagetat Vox nå fast at 90 prosent av de innmeldte studietimene i årene 2007-2011 ikke er gjennomført slik SOS Rasisme selv hevder. Foto: Eiliv Frich Flydal
TUSENVIS AV UNDERSKRIFTER: SOS Rasisme har levert inn flere tusen av disse skjemaene med navn på personer som skal ha vært på studier hos dem. Rapportene har utløst over 2 millioner kroner i støtte. Her er signaturer fra angivelige deltakere, alder, kjønn og kurstimer oppført. I tillegg signerer en lærer for at alt er korrekt ført. Etter en omfattende gransking slår Kunnskapsdepartementets fagetat Vox nå fast at 90 prosent av de innmeldte studietimene i årene 2007-2011 ikke er gjennomført slik SOS Rasisme selv hevder. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kunnskapsdepartementets fagetat Vox har avslørt det de mener er Norges-historiens største tilfelle av juks med studielister i en frivillig organisasjon.

90 prosent juks I et vedtak Dagbladet har fått tilgang til skriver etaten følgende om kursene SOS Rasisme har mottatt penger for i årene 2007 til 2011: «Vox finner det dokumentert at 90 prosent av de innmeldte kursene ikke er gjennomført».

SOS Rasisme fikk utbetalt over 1,8 millioner kroner i studiestøtte i denne perioden. I så fall har SOS Rasisme fått utbetalt rundt 1,6 millioner kroner på feilaktig grunnlag.

- Det er ikke første gang noen jukser til seg studiestøtte. Men saken med SOS Rasisme synes så langt å være den største i omfang, sier avdelingsdirektør i Vox, Tom Sørhus, til Dagbladet.

Staten gir hvert år over hundre millioner kroner i studiestøtte til rundt 470 frivillige organisasjoner som driver med skolering og utdanning av medlemmer. Støtten kanaliseres gjennom 19 ulike studieforbud og er basert på egen innrapportering.

- Studiestøtten vi utbetaler er basert på tillit, sier Sørhus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer