Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener DNA-funn kunne vært gjort i Monika-saken i 2011

I så fall kunne den siktede stefaren vært pågrepet for tre år siden.

FUNNET DØD:  Åtte år gamle Monika Sviglinskaja  ble funnet død i sitt eget hjem i november i 2011. Tre år seinere ble stefaren siktet for drap. 
Foto: Privat / NTB scanpix
FUNNET DØD: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt eget hjem i november i 2011. Tre år seinere ble stefaren siktet for drap. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at politiet siktet ekskjæresten til Monika Sviglinskajas mor for drapet på den åtte år gamle jenta, opplyste de på en pressekonferanse at bakgrunnen for pågripelsen og siktelsen var DNA-prøver fra åstedet som ble analysert på nytt ved Folkehelseinstituttet.

Politiet sa da at det var forbedret analyseteknikk som gjorde at det var påvist DNA som knyttet ekskjæresten til drapet.

Men flere eksperter sier til TV 2 at det ikke er kommet noen nye metoder på markedet siden 2011. De mener tvert imot at man allerede for tre år siden kunne ha fått DNA-treff.

- Den teknologien som vi benytter i dag, har vært tilgjengelig lenge. Den har vært benyttet av laboratorier også i utlandet, så dette er ikke noen ny teknologi. Det kommer mer an på hvor rask man er til å ta i bruk nyutviklet teknologi, sier Ragne Kristin Farmen, daglig leder av DNA-laboratoriet GENA.

Heller ikke Hans Geir Eiken, leder for Genetisk gruppe i Den rettsmedisinske kommisjon, er kjent med noen nye analysemetoder.

Folkehelseinstituttet ønsker ikke å kommentere en sak som er under etterforskning, mens politiadvokat Asbjørn Onarheim ved Hordaland politidistrikt i en epost til TV 2 skriver at han ikke kan svare detaljert på dette utover å vise til det han sa på pressekonferansen. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling