Mener DNA-funn kunne vært gjort i Monika-saken i 2011

I så fall kunne den siktede stefaren vært pågrepet for tre år siden.

FUNNET DØD:  Åtte år gamle Monika Sviglinskaja  ble funnet død i sitt eget hjem i november i 2011. Tre år seinere ble stefaren siktet for drap. 
Foto: Privat / NTB scanpix
FUNNET DØD: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt eget hjem i november i 2011. Tre år seinere ble stefaren siktet for drap. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at politiet siktet ekskjæresten til Monika Sviglinskajas mor for drapet på den åtte år gamle jenta, opplyste de på en pressekonferanse at bakgrunnen for pågripelsen og siktelsen var DNA-prøver fra åstedet som ble analysert på nytt ved Folkehelseinstituttet.

Politiet sa da at det var forbedret analyseteknikk som gjorde at det var påvist DNA som knyttet ekskjæresten til drapet.

Men flere eksperter sier til TV 2 at det ikke er kommet noen nye metoder på markedet siden 2011. De mener tvert imot at man allerede for tre år siden kunne ha fått DNA-treff.

- Den teknologien som vi benytter i dag, har vært tilgjengelig lenge. Den har vært benyttet av laboratorier også i utlandet, så dette er ikke noen ny teknologi. Det kommer mer an på hvor rask man er til å ta i bruk nyutviklet teknologi, sier Ragne Kristin Farmen, daglig leder av DNA-laboratoriet GENA.

Heller ikke Hans Geir Eiken, leder for Genetisk gruppe i Den rettsmedisinske kommisjon, er kjent med noen nye analysemetoder.

Folkehelseinstituttet ønsker ikke å kommentere en sak som er under etterforskning, mens politiadvokat Asbjørn Onarheim ved Hordaland politidistrikt i en epost til TV 2 skriver at han ikke kan svare detaljert på dette utover å vise til det han sa på pressekonferansen. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer