Mener domprosten burde visst

- Gjorde ikke hjemmeleksene, sier kritiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Domprost Olav Dag Hauge kan ikke ha gjort hjemmeleksene før han reiste til Midtøsten, sier Jens Tomas Anfindsen til Dagbladet.no. Anfindsen, som driver det innvandringskritiske nettstedet honestthinking.org, har ved flere anledninger gjort Mellomkirkelig råd oppmerksom på de ekstreme synspunktene Hauges samtalepartnerne står for, sier han.

Domprost Hauge reiste til Qatar mandag, med pengestøtte på 157.000 kroner fra norske myndigheter. Mohammed Hamdan og Zulqarmain Sakandar fra Islamsk råd er også med i delegasjonen. De møtte først den muslimske geistlige Yusuf al-Qaradawi. Etter møtet meldte flere medier i Midtøsten at Norge har innført en ny lov mot blasfemi.

Blasfemi

Hauge avviser dette bestemt. Til Dagbladet.no sier Hauge at han i samtalen med al-Qaradawi viste til straffelovens \' 135, den såkalte rasismeparagrafen, som han mener kan brukes i saker som denne, noe de fleste kommentatorer regner som helt uaktuelt. Flere av nettstedene som hevder at Hauge har introdusert en ukjent lov, omtaler ellers domprosten som «vise-erkebiskop Oliva Howika».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.