Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener drapet på fostermoren var planlagt

Siktelsen mot 35-åringen i Tvedestrand utvides til overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35-åringen som har innrømmet å ha tatt livet av sin fostermor i Tvedestrand i helgen, er nå siktet for overlagt drap. Politiet tror kvinnen kan ha dødd av slagskader.

• Les også: - Han uttrykte et voldsomt raseri overfor fostermoren

Det bekrefter politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt overfor NTB.

- Ut fra det siktede sa i avhør mandag kveld, framstår drapet for oss som overveid eller planlagt, forklarer Søfteland.

Påtalemyndigheten vil under fengslingsmøtet tirsdag ettermiddag begjære 35-åringen varetektsfengslet for åtte uker, med to uker full isolasjon på grunn av fare for bevisforspillelse.

Politiet venter å få de første resultatene av obduksjonen av den drepte kvinnen i løpet av tirsdag. Kvinnen ble påført slagskader før hun døde, og politiet har funnet det de tror kan ha blitt brukt som drapsvåpen.

Drapssaken startet med at politiet søndag kveld fikk melding om et mindre branntilløp i et hus ved Holt Camping, om lag tre kilometer vest for Tvedestrand sentrum. Da politiet rykket ut, fant de kvinnen død i leiligheten. Politiadvokaten vil ikke kommentere hvorvidt branntilløpet kan knyttes til drapet.

Søndag kveld pågrep politiet også en 18-åring, som er siktet for medvirkning til forsettlig drap. Søfteland har foreløpig ikke tatt stilling til hvilken betydning den utvide siktelsen mot 35-åringen får for 18-åringen.

(NTB)