Bakke-Jensens nye jobb

Mener e-post avslører Nybø

Innsyn viser at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen ble innkalt til en «kandidatpresentasjon» åtte dager før han faktisk søkte på jobben som fiskeridirektør. - Iselin Nybø har ikke vært sannferdig, sier SV.

KALTE INN: Næringsminister Iselin Nybø hevdet i stortingshøringen at var snakk om en uformell prat med Bakke-Jensen 8. juni. Foto:Bjørn Langsem / Dagbladet
KALTE INN: Næringsminister Iselin Nybø hevdet i stortingshøringen at var snakk om en uformell prat med Bakke-Jensen 8. juni. Foto:Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innsyn viser at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) ble innkalt til en «kandidatpresentasjon» åtte dager før han søkte på jobben som ny fiskeridirektør - en jobb han seinere fikk.

SVs Freddy André Øvstegård er ikke i tvil om at dette viser at Bakke-Jensen var på jobbintervju før han søkte stillingen.

- Dette var åpenbart et jobbintervju. Det framgår veldig tydelig av innkallingen som vi nå har fått se. Det må ha vært et jobbintervju hele tiden, sier han til Dagbladet.

- Hun forvirrer saken

Næringsminister Iselin Nybø hevdet i stortingshøringen at var snakk om en uformell prat med Bakke-Jensen 8. juni. Hun var ikke selv til stede på møtet med Bakke-Jensen.

- Har Nybø ikke snakket sannferdig?

- Nei, hun har jo åpenbart ikke det, svarer SV-representanten.

- Det er ikke opplyst skikkelig om at dette faktisk var et intervju før nå. Fram til nå har Nybø kalt det en uformell samtale. Dette er nok et eksempel på hvordan Nybø forvirrer saken og spiller den ned, legger Øvstegård til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer