Mener egen dom var justismord

For 15 år siden ledet lagdommer Trygve Lange-Nielsen (82) rettssaken mot en 69-åring som ble dømt til fengsel i to år for overgrep mot et barnebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå mener den pensjonerte lagdommeren at dommen var feil. Han har selv kjempet for å få gjenopptatt incestsaken.

Advokat Morten Kjensli, som skal føre gjenopptakelsessaken i Eidsivating lagmannsrett, hevder det foreligger nye medisinske bevis, og at 69-åringen fra Kongsvinger derfor må få straffesaken gjenopptatt. Han mener det er begått et justismord mot bestefaren.

Kjensli har bedt om såkalte muntlige rettsforhandlinger, muligens med Lange-Nielsen ved sin side i skranken.

Det var i 1988 bestefaren i Eidsivating lagmannsrett ble funnet skyldig i utuktig omgang med barn under 14 år, og incest. 69-åringen nektet hele tida for at han hadde sexmisbrukt barnebarnet, men ble ikke trodd. Bestefaren mente at forholdet derimot hadde vært spesielt godt.

Tillitsbrudd

Dommen ble begrunnet med medisinske funn og forklaringer både overfor politiet og i lagmannsretten. I skjerpende retning la Lange-Nielsen og hans meddommere den gang vekt på at barnebarnet hadde vært utsatt for et langvarig seksuelt misbruk og et tillitsbrudd fra bestefaren av massiv karakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer