Teatersiktelsene:

Mener Erna bør beklage «politi-press»: - Uforsvarlig

Statsministerens uttalelser om personene bak forestillingen «Ways of seeing», bidro til å legge press på politiet, mener en av Norges fremste eksperter på menneskerettigheter.

PROFESSOR-KRITIKK: Statsminister Erna Solberg (H) får krass kritikk fra jusprofessor Mads Andenæs, som mener hun bør beklage uttalelsene hun har gitt i forbindelse med Black Box Teater og forestillingen «Ways of seeing». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PROFESSOR-KRITIKK: Statsminister Erna Solberg (H) får krass kritikk fra jusprofessor Mads Andenæs, som mener hun bør beklage uttalelsene hun har gitt i forbindelse med Black Box Teater og forestillingen «Ways of seeing». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da statsminister Erna Solberg (H) gikk ut og kritiserte Black Box Teater og kunstnerne bak forestillingen «Ways of seeing» bidro hun til å legge press på politiet og påtalemyndigheten.

Det mener jusprofessor Mads Andenæs ved Universitetet i Oslo.

Andenæs er en av Norges fremste eksperter på menneskerettigheter og har gått kraftig ut mot avgjørelsen om å sikte teaterdirektøren og tre kunstnere for å ha krenket privatlivets fred.

Nå retter han kritikk mot Norges statsminister, og mener hun bør beklage sine uttalelser.

- Uttalelsene virker uforsvarlige og utillatelige i et samfunn som vil verne om ytringsfriheten. Her mener jeg statsministeren bør unnskylde, og det med en gang. For hver dag som går, blir en unnskyldning dårligere og mindre verdt, sier Andenæs til Dagbladet.

Det har Erna Solberg så langt nektet å gjøre. Selv ikke etter at Laila Bertheussen - justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) samboer - ble siktet av PST torsdag.

Les hva Erna Solberg svarer på kritikken lenger ned i saken. Se også en tidslinje nederst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer