Mener etterforskningen av Mohamed-drapet blir forstyrret

Oslo-politiet mener opplysninger fra avhør i mediene kan forstyrre etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere medier melder at den siktede 34-åringen i avhør skal ha innrømmet at han drepte Mohamed Ahssain. Oslo-politiet mener slike opplysninger kan forstyrre etterforskningen.

I både VG og Dagbladet mer enn antydes det at Quang Mihn Pham (34) har innrømmet at han drepte Ahssain som lørdag ble funnet død i siktedes bil.

- Det er problematisk at det stadig kommer ut informasjon som ikke politiet kan verifisere og som blir framstilt som om det kommer fra politiet. Det forstyrrer etterforskningen, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til NTB.Krevende sak- Jeg ønsker ikke å gi noe referat fra hans avhør og kan heller ikke gjøre det. Han har forklart seg om det straffbare forholdet han er siktet for, han knytter seg selv til handlingen og det er der vi står nå, sier politioverbetjenten.

- Dette er en svært krevende og omfattende sak hvor vi er nødt til å holde tunga rett i munnen. Flere medier er inne i de aktuelle miljøene, sier Abrahamsen.

- Politiet kan ikke forholde seg til det som står skrevet og omtales i mediene, legger han til.

Fengsling


Politiet mistenker at Quang Mihn Pham sammen med en 24 år gammel medfange på Berg fengsel i Tønsberg drepte Ahssain onsdag i forrige uke. Begge er siktet for drap og medvirkning til drap.

24-åringen ble pågrepet natt til mandag. Begge de to soner drapsdommer.

Trolig kommer tre andre menn som er siktet i saken til å bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

- Innen klokka ti tirsdag formiddag må vi ta en beslutning om fengsling av tre av personene. Personen som hadde liket i bilen har samtykket til fengsling, sier Abrahamsen.

(NTB)