Her er Eldens anke til Høyesterett:

Mener fagdommerne tolker loven feil

Slik skal han overbevise Høyesterett om at fagdommerne i Jensen-saken ikke kan tilsidesette juryens kjennelse.

ANKER: Forsvarer John Christian Elden har anket fagdommernes tilsidesettelse av juryens kjennelse til Høyesterett. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ANKER: Forsvarer John Christian Elden har anket fagdommernes tilsidesettelse av juryens kjennelse til Høyesterett. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha diskutert saken i historiske seks dager, frikjente juryen i Borgarting langmannsrett Eirik Jensen (61) på tiltalepunktet om grov narkotikaforbrytelse.

Det var dermed svært oppsiktsvekkende da fagdommerne, etter en time og tjue minutter, valgte å sette juryens kjennelse til side. De mener Jensen utvilsomt er skyldig i Gjermund Cappelens (51) hasjsmugling.

Jensens forsvarer, John Christian Elden, varslet umiddelbart at han anker tilsidesettelsen til Høyesterett.

- Det er svært overraskende at de ikke kunne godta kjennelsen, når juryen har sittet seks dager og diskutert nøye. Så har lagmannsretten en annen oppfatning. Det er et lite verdig sorti av avviklingen av juryordningen, sa Elden til Dagbladet i retten mandag.

- Ulogisk

Flere eksperter Dagbladet har snakket med mener at juryens kjennelse var ulogisk, og viser til at Jensen ble kjent skyldig i korrupsjontiltalen, som igjen bygger på at han har hjulpet til med narkotikasmugling.

Dagbladet har fått tilgang på den tolv sider lange anken.

Her viser Elden blant annet til fagdommr Kristel Heyerdahls rettsbelæring. Hun uttalte at det ikke er noe krav i Ioven om at bestikkelsen knyttes til en bestemt handling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer