Mener FN alene ikke er nok

- Løsningen må komme fra grasrota, sier Arnold Schwarzenegger.

TERMINATOR Arnold Schwazenegger gjester klimatoppmøtet i København. - Dialog er viktig for å finne løsninger, sier han. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
TERMINATOR Arnold Schwazenegger gjester klimatoppmøtet i København. - Dialog er viktig for å finne løsninger, sier han. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet.no): Dagbladet møtte filmstjernen og guvernøren i California sammen med internasjonal presse på Bella senteret hvor han i dag deltar på klimatoppmøtet.

Han var helt sikker på at det ville komme noe positivt ut av møtet, men mer usikker på om det ble en klimaavtale.- Det kommer an på hva du mener med en avtale. Vi vil ikke få en endelig avtale i København. Det skyldes blant annet innenrikspolitiske årsaker i USA, men Obama beveger seg i riktig retning, sier Schwarzenegger.

Som guvernør har han gjennomført en rekke klimatiltak i den store staten.

- GrasrotaSamtidig mente han at en løsning på klimaproblemene ikke var å finne på nasjonalt nivå.- Klimaproblemene kan ikke løses bare av nasjonale myndigheter. Det må begynne på grasrotnivå med vanlige folk, sier mannen som er kjent fra filmer som «The Terminator».

Han fortalte også om hvordan California har ledet vei i amerikansk klimapolitikk.

- Hva sier du til dem som mener klimaendringene ikke er menneskeskapte?

- Det er avgjørende at vi fortsetter å fortelle verden om klimaproblemene. Hvis ikke vi gjør noe nå, vil det koste fem ganger så mye å få rettet det opp framtida. Ikke alle er enige om alt. Ikke engang i ekteskapet er alle enige, sier Schwarzenegger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer