NEKTER STRAFFSKYLD: Eirik Jensen. 
Tegning: Fedor Sapegin
NEKTER STRAFFSKYLD: Eirik Jensen. Tegning: Fedor SapeginVis mer

Mener forklaringen fra tollerne svekker mistanken mot Eirik Jensen

- Styrker hans sak vesentlig, sier forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvarer Jens-Ove Hagen ba i dag Oslo tingrett løslate den korrupsjonssiktede polititjenestemannen Eirik Jensen.

Han mener mistanken mot Jensen «ikke er styrket». Hagen ba tidlig i saken om flere såkalte etterforskningsskritt, blant annet flere avhør.

- Vi ba om avhør av en rekke polititjenestemenn og tollansatte. Det har vi fått, og det mener vi styrker hans sak vesentlig, sier Hagen til Dagbladet.

Tjenestemennene er knyttet til det som omtales som PTO (Politi og Toll Oslo). 

- Cappelen har påstått at han har lagt forholdene til rette for omfattende import av hasj. Derfor har vi vært opptatt av at alle de som har forutsetninger for å menge noe om slik virksomhet fra Jensens side må avhøres. Og jeg mener avhørene i aller høyeste grad har vært med på å avkrefte mistanke mot min klient, sier Hagen.

Storsmugleren Gjermund Cappelen har i avhør hevdet at Jensen hjalp ham med hasjinnførselen, ved å blant annet varsle når kysten var klar, og at han sendte tollere ut på andre oppdrag når enkelte parti skulle tas over grensa. Jensen avviser alle beskyldningene, og tollvesenet mener han ikke hadde slike fullmakter.

Jensen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon.

Spesialenheten ba i dag om varetektsfengsling i nye to uker. Forsvarer Hagen sier Jensen nå ser lyset i enden av tunnelen.

FORSVARER: Advokat Jens-Ove Hagen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FORSVARER: Advokat Jens-Ove Hagen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer