Mener Forsvarsdepartementet lyver

Kjell Arne Bratli, Stortingets ombudsmann for Forsvaret, mener Forsvarsdepartementet snakker usant om granskningprosessen mot ham.

Kjell Arne Bratli, Stortingets ombudsmann for Forsvaret.
Kjell Arne Bratli, Stortingets ombudsmann for Forsvaret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjell Arne Bratli, som denne måneden ble frikjent for korrupsjonsanklager i Oslo tingrett, reagerer kraftig på Forsvarsdepartementets uttalelser til Dagbladet.no om  Dalseide II-granskningen.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Marita I. Wangberg i Forsvarsdepartementet, "fikk de som ble nevnt i selve rapportene mulighet til å imøtegå innholdet før rapportene ble fullført".

-Direkte galt-Dette er direkte galt. Jeg var sant nok lovet å få den del av Dalseide-2-rapporten som angikk meg selv og golfturene til Alicante for gjennomgåelse før den skulle avgis i mai 2007, men fikk den ikke utlevert, skriver Bratli i sin e-post til Dagbladet.

Dermed er det full krangel mellom Forsvarsdepartementet og mannen som på vegne av Stortinget skal sikre at de forsvarsansatte får en rettferdig behandling av sin arbeidsgiver.

-Etter henvendelse til Forsvarsdepartementet og i en epost-utveksling med seniorrådgiver Jarle Holberg så sent som som i perioden 28. august til 14. september 2007, ble rapporten fortsatt nektet utlevert meg, skriver Bratli i e-posten.

Konfrontert med dette svarer Forsvarsdepartementet at Bratli ble invitert til samtaler med Dalseide, forevist alle relevante dokumenter, og fikk kommentere opplysningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer