Mener French burde respektert enken og ofrene

Afrika-eksperter og presse svarer Joshua French etter 27-åringens tordentale.

KOMMER MED KNALLHARD KRITIKK: Joshua French mener VG har publisert tyvegods, og kritiserer forskere og eksperters innspill i saken mot ham selv og Tjostolv Moland. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
KOMMER MED KNALLHARD KRITIKK: Joshua French mener VG har publisert tyvegods, og kritiserer forskere og eksperters innspill i saken mot ham selv og Tjostolv Moland. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Joshua French publiserte i dag sitt forsvarsskrift, hvor han kommer til dels svært skarp kritikk av VG, Dagbladet, TV2, FAFO-forskeren Morten Bøås og tidligere Afrika-korrespondent for NRK og nåværende rådgiver for kommunikasjonsrådgiver i bistandsorganisasjonen ACT og Sør-Sudans president Salva Kiir, Tomm Kristiansen.

Han blir kritisert av French for uttalelser han kom med om hvordan de to drapsdømte behandlet drapsofferets familie.- Det jeg sa handlet ikke først og fremst om penger. Men de må utvise respekt for de pårørende. I kampens hete, i begynnelsen av saken, ble de pårørende beskyldt for å være griske og løgnere, sier Kristiansen til Dagbladet.

Kompensasjon- I Afrika handler det mer om en gjenopprettende rettferdighet, snarere enn den straffende rettferdigheten vi kjenner fra Vesten, sier Kristiansen. Med dette mener Afrika-kjenneren at de pårørende ikke først og fremst er opptatt av å få en rettskraftig dom, men vel så mye av å få kompensasjon.

- Det kan også gjelde penger, påpeker Kristiansen overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer