1. mai

Mener Frp er en trojansk hest

- Frp ødelegger norsk arbeidsliv fra innsiden, mener Arild Grande, arbeidslivspolitisk talsperson i Ap.

KRITISK: Arild Grande, leder for arbeidslivspolitisk utvalg i Arbeiderpartiet, mener at Frp har lite å stille opp med overfor arbeidsfolk. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
KRITISK: Arild Grande, leder for arbeidslivspolitisk utvalg i Arbeiderpartiet, mener at Frp har lite å stille opp med overfor arbeidsfolk. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under helgens Frp-landsmøte på Gardermoen utfordret partileder Siv Jensen Arbeiderpartiet om å være arbeidernes parti. Det faller ikke i god jord for Arild Grande, kvelden før han skal holde 1. mai-tale i Stjørdal.

- Frp har lenge hevdet at de er arbeidernes parti. Men i politisk handling har de alltid stått på feil side. Hver gang vi har fremmet forslag som vil sikre et rettferdig arbeidsliv, så har Frp stemt imot. Det hjelper ikke at Frp smykker seg med fine klær, når de innerst inne fortsatt er det samme gamle partiet, sier Arild Grande.

Må bli flinkere

- Hvorfor tror du så mange arbeidere stemmer Frp?

- Bildet er nok nyansert. Arbeiderpartiet har klart størst oppslutning. Det er vi som skal være arbeidstakernes parti. Men vi må også bli flinkere. Fremskrittspartiet har lyktes alt for godt med å pakke bort de delene av sin politikk som er i direkte konfrontasjon med norske arbeidstakere. Det prøvde også regjeringspartiene å gjøre i valgkampen, ta bort konfliktsaker. Fordi de vet at hvis det blir fokus på arbeidslivspolitikken, så taper de, sier Ap-representanten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.