Mener gjengvolden var rasistisk motivert

Tre personer pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener angrepet på en 48-åring av utenlandsk opprinnelse lørdag morgen var rasistisk motivert. Til sammen tre personer er pågrepet etter hendelsen.

En 16 år gammel gutt, som politiet mener er hovedmannen, og hans 29 år gamle bror er blant de pågrepne.

Angrepet skjedde utenfor en bensinstasjon på Mortensrud i Oslo. 48-åringen ankom stedet i bil sammen med sin 20 år gamle sønn.
- Rasistiske tilrop
Ungdomsgjengen på sju personer, alle etnisk norske, skal ha ropt nedsettende rasistiske kommentarer etter dem.

-48-åringen valgte å ignorere dette og gikk inn på bensinstasjonen for å handle. Da han kom ut igjen, fortsatte sjikanen, og en av ungdommen viste ham fingeren. Da mannen gikk bort for å spørre hvorfor de gjorde dette, ble han angrepet, sier Gro Smedsrud stasjonssjef ved Manglerud politistasjon til NTB.

Mannen skal ha blitt slått både bakfra og forfra, og pådro seg hodeskader. Han er innlagt ved Ullevål universitetssykehus med nesebrudd og hjernerystelse.


Vitner avhørt

- Vi føler at vi har fått et godt bilde av hva som har skjedd. Vi har både vitner til hendelsen og bilder fra overvåkingskameraer. Søndag fikk vi også avhørt fornærmede, sier Smedsrud.

Hun karakteriserer saken som svært trist.

- Det er utrolig trist at man skal få slengt slikt etter seg når, man bare er ute for å handle en bagett på en bensinstasjon, og at man ender på sykehus med store skader på grunn av hudfargen, sier hun.

(NTB)

HER SKJEDDE DET: Mannen ble slått ned ved denne bensinstasjonen. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
HER SKJEDDE DET: Mannen ble slått ned ved denne bensinstasjonen. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer
Mener gjengvolden var rasistisk motivert