Absurd søksmål i USA:

Mener gynekologen er hennes far

Etter ni år hos samme gynekolog gjorde kvinnen en forstyrrende oppdagelse, ifølge søksmål.

GYNEKOLOG: En amerikansk kvinne fikk en skremmende teori om gynekologen sin under en ultralyd. Nå har hun gått til sak mot legen, som hun mener står henne langt nærmere enn hun visste da hun først ble pasienten hans. Foto: Pixel-Shot / Shutterstock / NTB
GYNEKOLOG: En amerikansk kvinne fikk en skremmende teori om gynekologen sin under en ultralyd. Nå har hun gått til sak mot legen, som hun mener står henne langt nærmere enn hun visste da hun først ble pasienten hans. Foto: Pixel-Shot / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Etter ni år med regelmessige vaginal- og brystundersøkelser hos gynekologen, kom Morgan Hellquist fram til det som kan være en bisarr oppdagelse, skriver Washington Post.

Hun begynte å mistenke at legen som hadde foretatt utallige undersøkelser av henne, var hennes biologiske far. Nå har hun gått til sak mot vedkommende.

Utførte kunstig befruktning

Hellquist ble oppdratt uten far, etter å ha blitt unnfanget gjennom kunstig befruktning og født i september 1985. Men hun visste et par ting om ham, ifølge søksmålet:

  • Legen, Morris Wortman, var mannen som utførte den kunstige befruktningen av moren hennes.
  • Mora har tidligere sagt at sæden som ble brukt til den kunstige befruktningen kom fra en medisinstudent.

Første antakelse

Hellquist fikk den første antakelsen tilbake i april, da hun var på en sjekk hos Morris Wortman, som hun nå altså mener er faren hennes.

Da skal Wortman ha utført en ultralyd i vaginaen hennes, og bedt henne ta av masken i løpet av legebesøket. Han hadde så invitert kona si inn i rommet for å se på Hellquists og Wortmans likhetstrekk, står det i søksmålet.

Det var da det gikk opp for Hellquist at Wortman, en mann hun hadde kjent siden barndommen og som hun hadde hatt som fast gynekolog i nesten et tiår, kunne være hennes biologiske far.

I søksmålet står det ifølge Washington Post videre at Hellquist seinere tok en DNA-test som viste at hun faktisk er Wortmans biologiske datter.

Wortman har valgt å ikke kommentere saken overfor Washington Post.

NULL KONTROLL: 18-åringen Millie fra Essex, England, hevder å ha blitt dopet ned på et utested. Video: Kameraone. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemic sound. Vis mer

Sjokkert

Hellquist sier, ifølge søksmålet, at hun ble sjokkert over tanken av at Wortman fortsatte å behandle henne som hennes gynekolog, da Wortman angivelig visste at hun var hans biologiske datter, eller hadde sterke indikasjoner på det, skriver Washington Post.

Hellquist krever Wortman for oppreisning for medisinsk feil, mangel på informert samtykke, overgrep, svindel, uaktsomhet og påføring av emosjonell nød, går det fram av søksmålet hennes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer