Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener HA-sjef ga ordre til attentatet

DRAMMEN (Dagbladet): En 37-åring som politiet i dag forsøker å få varetektsfengslet i forbindelse med bombeattentatet i Drammen, hevder han har alibi. Politiet mener Hells Angels-sjefen ga ordre til at Bandidos-lokalet skulle sprenges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet begjærer familiefaren fra Romerike fengslet i åtte uker med brev- og besøksforbud.

I går krevde politiet det samme for en 33 år gammel mann fra Elverum, men Drammen forhørsrett mente det ikke var skjellig grunn til å mistenke ham. Etterforskerne mener begge de to siktede var sentrale aktører i bombeattentatet.

Medvirkning

Et viktig moment i de alvorlige siktelsene er at mennene er siktet for medvirkning, og at de ikke nødvendigvis er identiske med dem som utførte attentatet i Drammen den 4. juni i år. En 51 år gammel kvinne ble drept.
33-åringen, som forhørsretten løslot i går, er knyttet opp til den stjålne bilen som ble brukt. Politiet mener han i lengre tid disponerte kjøretøyet, og at han derfor er skyldig i medvirkning.

Hells Angels-sjefen - 37-åringen - blir av politiet utpekt som hjernen bak attentatet. Politiet mener han ga ordre til at en VW Transporter ble fylt med sprengstoff og plassert foran Bandidos-lokalet i Drammen.

Jakter på menn

Dagbladet får bekreftet at etterforskningen ikke peker ut de to siktede som dem som utførte selve attentatet.

Det er grunn til å tro at politiet leter i miljøet rundt Hells Angels i Oslo, for å finne gjerningsmennene. Minst to medlemmer av en støtteklubb til Hells Angels skal være av stor interesse for politiet.
Politiinspektør Thomas Blom har ingen kommentarer til Dagbladets opplysninger.

Advokat Per Sjong Larsen, som forsvarer 37-åringen, avviser at politiet har noen bevis som knytter klienten hans til bombeattentatet.

- Slik jeg ser saken, etter å ha gjennomgått politiets dokumenter, kan jeg ikke forstå at det skal være grunnlag for verken siktelsen eller en eventuell varetektsfengsling, sier Sjong Larsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!