Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener han ble lurt for 40 millioner

Sverre Rott (50) mener å kunne bevise at en utro tjener kostet ham rundt 40 millioner kroner, men saken ble henlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Etterforskningen av Nokas-ranet har gått hardt utover andre kriminalsaker i Stavanger.

Under Stavanger-politiets nylige gjennomgang av fjoråret innrømmet ledelsen at drapsranet langt på vei årelatet politidistriktet i 2004.

Lavere bemanning

-  Vi hentet alle tilgjengelige mannskaper fra stasjonene og lensmannsdistriktene. Det førte til generelt lavere bemanning ellers, sier politimester Olav Sønderland. Det fikk Sverre Rott merke, da han i fjor sommer anmeldte en tidligere ansatt for omfattende utroskap. Rott driver selskapet Valiant, som spesialiserer seg på gjenbruk av plattformdeler. I 2002 skulle han selge firmaet for 20 millioner kroner.

Mens Sverre Rott fases ut, tar en betrodd medarbeider over mer og mer av driften av selskapet. I denne perioden mister Valiant hele sitt kundeforhold til oljegiganten Total til en konkurrent.

-  Var konge

I ettertid oppdager Rott at den betrodde medarbeideren i all hemmelighet satt i styret til den konkurrerende bedriften, som på toppen av det hele ble drevet av et av hans familiemedlemmer. En rekke andre omstendigheter gjorde Rott overbevist om at mannen hadde lurt ham bevisst.

Salget av bedriften gikk i vasken, og i dag regner Rott med at han og selskapet til sammen har tapt nærmere 40 millioner kroner på affæren.

-  Jeg har vært konge. Selskapet hadde over 20 ansatte, store overskudd og AAA-rating hos Dun &Bradstreet. Nå sitter jeg igjen med ingenting, sier Rott til Dagbladet. Han er skuffet over Rogaland politikammer, som henla saken på grunn av manglende etterforskningskapasitet.

Bundet opp

-  I fjor sommer var nesten alle på økonomiavsnittet bundet opp i Nokas-saken. Henlagte saker blir sjelden åpnet igjen i ettertid, forklarer politiadvokat Gro Stangeland.

Bedriftslederen klaget til Statsadvokaten, som syntes saken var for komplisert og for gammel til å fortjene etterforskning. Helt uforståelig for Rott, som ga politiet en perm med bevismateriale.

Bedriftslederen lever i dag på kreditorenes nåde. Hvis Valiant går konkurs, står Sverre Rott ribbet tilbake etter 30 års møysommelig arbeid i oljebransjen.

Mannen som ble anmeldt for utroskap, vil ikke kommentere saken.

REAGERER: Sverre Rott er i ferd med å få livet ødelagt etter det han mener er økonomisk utroskap. - Nå sitter jeg igjen med ingenting, sier han.