Mener Hayastan (75) kuttet nettforbindelsen til Armenia og Georgia

Forklarer gråtkvalt at hun aldri har hørt om internett.

MENER HUN KUTTET KABELEN: Hayastan Shakarian beskyldes for å ha kuttet kabelen som gir internettilgang til Georgia og Armenia. FOTO: AFP/VANO SHLAMOV/SCANPIX.
MENER HUN KUTTET KABELEN: Hayastan Shakarian beskyldes for å ha kuttet kabelen som gir internettilgang til Georgia og Armenia. FOTO: AFP/VANO SHLAMOV/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Saken om 75-åringen som kuttet nettforbindelsen mellom Armenia og Georgia, har gått som en farsott over hele verden. Nå står pensjonisten Hayastan Shakarian fram og hevder sin uskyld overfor nyhetsbyrået AFP.

- Jeg er en fattig, gammel dame som ikke er i stand til å begå en slik kriminell handling, sier hun til AFP.

Hun er beskyldt for å ødelegge en fiberoptisk kabel da hun skulle stjele kobber. Dette førte til at innbyggerne både i Armenia og Georgia fikk kuttet sine internettlinjer i mange timer.

Ville sanke ved - Jeg kuttet ikke kabelen. Jeg er fysisk for svak til å klare det, sier damen mens tårene renner nedover kinnene hennes.

Fru Shakarian, som bor i den fattige, georgiske landsbyen Armazi noen mil utenfor hovedstaden Tiblisi, sa at hun bare var ute for å sanke ved, ifølge The Telegraph.

- Jeg aner ikke hva internett er for noe, sa den 75-årige pensjonisten.

Hun tiltalt for skadeverk på kabelen, og nå risikerer den gamle damen en fengselsstraff på tre år for ugjerningen, hvis hun blir funnet skyldig.

Den georgiske innenriksministeren uttalte at selv om hun nå hevder hun er uskyldig, har Hayastan Shakarian tidligere innrømmet å kutte den fiberoptiske kabelen.

Georgian Railway Telecom som eier nettverket, ser meget alvorlig på saken som førte til at 90 prosent av internettbrukerne i Armenia var uten forbindelse i tolv timer.

- Skulle stjele Kabelen, som står for 90 prosent av Armenias nettrafikk, går gjennom nabolandet Georgia, og den eldre kvinnen hadde til hensikt å stjele deler av den, i sin jakt på kobber hun kunne selge som skrapmetall, ifølge en georgisk regjeringstalsmann.

Nå risikerer 75-åringen, som allerede har fått tilnavnet «spadehackeren» i mediene, opptil tre års fengsel dersom hun blir funnet skyldig.

 På grunn av sin høye alder er hun løslatt fra fengselet inntil saken kommer opp for retten.

USKYLDIG: Hayastan Shakarians sønn, Sergo Shakarian,viser plassen hvor kabelen ble kuttet. Han mener at moren er uskyldig. Foto: AFP/SCANPIX.
USKYLDIG: Hayastan Shakarians sønn, Sergo Shakarian,viser plassen hvor kabelen ble kuttet. Han mener at moren er uskyldig. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer
UVITENDE: Hayastan Shakarian sier hun aldri har hørt om internett før. Foto:  AFP/SCANPIX.
UVITENDE: Hayastan Shakarian sier hun aldri har hørt om internett før. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer