Mener Høie bør innrømme å ha slukt en kamel

Audun Lysbakken krever Høyre-svar om reservasjonsretten.

BER OM AVKLARING: SV-leder Audun Lysbakken har skrevet brev til helseminister Bent Høie om fastlegers reservasjonsrett. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BER OM AVKLARING: SV-leder Audun Lysbakken har skrevet brev til helseminister Bent Høie om fastlegers reservasjonsrett. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SV-lederen sender i dag brev til helseminister Bent Høie om fastlegers rett til å reservere seg mot å henvise kvinner som ønsker abort.

Hva tenker Høie? - Jeg vil kreve svar på hva helseministeren tenker i praksis, før Stortinget behandler saken, sier Audun Lysbakken, som sitter i helse- og omsorgskomiteen.

- Mitt inntrykk av regjeringens skisse er at det slett ikke er noe kompromiss, men at det nå blir stort sett fritt fram for de som setter legens mulighet til å reservere seg foran kvinnens rett til enklest mulig å få innfridd sine rettigheter, sier Lysbakken.

Reagerer sterkt - Jeg reagerer veldig sterkt på at Bent Høie framstiller dette som noe annet enn det han var imot i fjor. Det er mye ærligere å innrømme at han har slukt en kamel.

Lysbakken mener at dette er en prinsippsak.

- Den passer derfor dårlig som en del av en hestehandel Høyre har inngått med KrF. Helseministeren roter seg inn en i ordning som kan bli grumsete og uklar, sier SV-representanten.

Ni spørsmål I sitt brev til Bent Høie, ønsker Lysbakken svar på følgende ni spørsmål:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer