Overkjørte regjeringens skjenkestopp:

- Mener Høie hadde rett

Samme uke som en samlet opposisjon gikk mot helseministerens råd og trumfet gjennom forslaget slutt på nasjonal skjenkestopp, ble det påvist villsmitte av den britiske mutanten. Både Ap og Frp står fortsatt fjellstøtt ved vedtaket, mens Sp tar selvkritikk.

OVERKJØRTE REGJERINGEN: Kjersti Toppe (Sp), Ingvild Kjerkol (Ap), Sylvi Listhaug (Frp) og Nicholas Wilkinson (SV) frontet opposisjonen som ville åpne for alkoholskjenking i kommuner med lav smitte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
OVERKJØRTE REGJERINGEN: Kjersti Toppe (Sp), Ingvild Kjerkol (Ap), Sylvi Listhaug (Frp) og Nicholas Wilkinson (SV) frontet opposisjonen som ville åpne for alkoholskjenking i kommuner med lav smitte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg mener at det vedtaket er helt riktig, også i dag, sier Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, til Dagbladet.

«Stortinget ber regjeringen sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering», lød forslaget fra opposisjonen tidligere denne uka.

Heller ikke Sylvi Listhaug (Frp) ser noen grunn til å vike fra forslaget i dag.

- Nei det var helt på sin plass, fordi det handler om å ta hensyn til lokale forhold. Mange steder i Norge er det ingen eller liten smitte. Det er ingen grunn til at disse kommunene skal ha like strenge smitteverntiltak som Oslo og andre steder der det er mye smitte. Vi har tillit til lokale myndigheter som har vist at de snur seg raskt rundt ved behov og strammer inn tiltakene, sier Listhaug til Dagbladet.

Overkjørte regjeringen

En samlet opposisjon sto bak forslaget, og overkjørte dermed helseminister Bent Høie og regjeringen, som mente situasjonen var for usikker og som ønsket å vente til neste uke med å ta en ny vurdering.

Ingvild Kjerkol mener imidlertid at helseminister Bent Høie og regjeringen løste Stortingets vedtak om å oppheve skjenkeforbudet helt feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer