Justiskrangel

Mener Høyre og Frp svikter som lov- og ordenpartier

- Desperat forsøk på å overskygge problemene Ap selv forårsaket i justispolitikken, svarer Himanshu Gulati i Frp.

KØ: - Selv om det kommer småpenger til Borgarting lagmannsrett, løser det ikke køene i norske domstoler, sier Lene Vågslid, leder i Stortingets justiskomité. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
KØ: - Selv om det kommer småpenger til Borgarting lagmannsrett, løser det ikke køene i norske domstoler, sier Lene Vågslid, leder i Stortingets justiskomité. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeiderpartiet er lite imponert over regjeringens satsing på justissektoren.

- Høyre og Frp er ikke lenger lov- og ordenpartier. Det så vi da statsbudsjettet for 2018 ble lagt fram, og det bekreftes i revidert nasjonalbudsjett, sier Lene Vågslid (Ap), leder i justiskomiteen på Stortinget.

- Dette virker som et desperat forsøk fra Arbeiderpartiet på å overskygge problemene de selv forårsaket i justispolitikken, og som Fremskrittspartiet nå har begynt å rydde opp i, svarer Himanshu Gulati, justispolitisk talsperson i Frp .

- Sulteforing

Lene Vågslid hevder at politidistriktene, kriminalomsorgen og domstolene har fått det verre under Solberg-regjeringen.

- Det blir ikke flere politifolk. Sulteforingen av norske fengsler fortsetter selv om det klart vil kunne være stor risiko for flere gjengangere og dårligere samfunnssikkerhet.

- Selv om det kommer småpenger til Borgarting lagmannsrett, løser det ikke køene i norske domstoler. Justissektoren, som skal skape trygghet for folk og vokte rettferdighet og likhet for loven, er tapere igjen, sier Lene Vågslid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer