INTERVJUET: Veronica Orderud ble intervjuet på et seminar i regi av Mediaforum. Hun er dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drap på tre personer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INTERVJUET: Veronica Orderud ble intervjuet på et seminar i regi av Mediaforum. Hun er dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drap på tre personer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Mener hun ble tatt hardere enn de andre Orderud-tiltalte

Angrer på mediestrategien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trippeldrapsdømte Veronica Orderud mener hun ble klart forhåndsdømt i mediene, og mener forsvarets mediestrategi dels har skylden. Nå har advokat Frode Sulland laget en helt ny strategi fram mot en eventuell gjenopptakelsessak.

Under bransjeseminaret MedieDagen fortalte Veronica Orderud om det hun opplevde som en massiv forhåndsdømming fra mediene før den første rettssaken i 2001.

- Jeg ble stemplet som en manipulativ heks, og det bildet festet seg uten at jeg hadde gitt et eneste intervju til pressen, fortalte Orderud. Hun mener også at hun fikk langt hardere medfart i mediene enn de tre andre medtiltalte i saken, og sier hun tror det kan handle om at de tre andre posisjonerte seg bedre overfor mediene.

- De andre forsvarerne hadde nok et litt annet forhold til pressen, kanskje et mer jovialt forhold enn Frode (Sulland, Veronica Orderuds forsvarer, red.anm.). Han var mye mer formell og opptatt av å gjøre det riktige, og at vi ikke skulle snakket med pressen før rettssaken, sier Orderud til NTB i etterkant av intervjuet.

Hun sier hun sett ettertid skulle ønske at han hadde spilt en mer aktiv rolle overfor mediene.

- Det gikk dårlig med mediene, sånn som det ble håndtert, det er bare å innrømme, men om vi hadde klart å snu mediene og også saken ved en annen håndtering, det er umulig å svare på, sier Frode Sulland, som var til stede i salen under intervjuet.

Per og Veronica Orderud jobber for å få gjenopptatt saken sin i Gjenopptakelseskommisjonen, og Sulland sier de nå bevisst har valgt en annen og mer åpen linje overfor mediene.

- Vi ser at det er viktig å forsøke å skape et bredere og mer nyansert bilde av hvem disse menneskene er, sier han.

(NTB)