Mener hun har satt på plass Røkke

Brustad mener staten har fått fullt gjennomslag i krigen som har rast i flere måneder.

FORSVARTE SEG: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad måtte møte i høring hos Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FORSVARTE SEG: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad måtte møte i høring hos Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Næringsminister Sylvia Brustad mener hun har satt på plass Aker ASA og Kjell Inge Røkke. Hun mener staten har fått fullt gjennomslag i krigen som har rast siden begynnelsen av april.

I dag forsøkte Stortingets kontroll og konstitusjonskomite å grille næringsministeren. Spesielt var det Per Kristian Foss (H) og Carl I Hagen (FRP) som kjørte aggressive spørsmål mot Brustad. Det kom fram under høringen at Brustad mener at Aker og daglig leder Øyvind Eriksen ikke gjorde jobben i forhold til de andre eierne da det omstridte internkjøpet kom for en dag.

- UvanligGang på gang under høringen i dag kom Brustad tilbake at Aker hadde oppført seg bra, og jobbet godt sammen med staten og de andre minoritetseierne i Aker Holding ASA før denne siste, store saken startet.

- Det er uvanlig det Eriksen gjorde. Det oppsto en helt ny situasjon, der vi andre eierne i Aker Holding ikke ble informert og at det ikke ble kjørt en ryddig prosess, sa Sylvia Brustad.

Ikke enigDepartementet har tolket denne nye praksisen, men Brustad hevdet at enighetene nå blir ryddet av veien og at alle parter er enige om å samarbeide for å sikre de viktige selskapene som er involvert i denne saken. - Vi er nå enige om at vi har hatt en ulig forståelse av hvordan vi skulle oppfatte aksjonæravtalen. Aker og Eriksen har forstått avtalen dit at informasjon skulle gå gjennom styrerepresentanten, mens vi mener vi har krav på og skal ha informasjon, sa Brustad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer