Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener Hurum tar feil om Ida

Amerikanske forskere kritiserer nordmann.

BERØMT: Jørn Hurum viste frem fossilen "Ida" for første gang til norsk presse under en pressekonferanse ved Zoologisk museum i Oslo i mai.FOTO: SCANPIX
BERØMT: Jørn Hurum viste frem fossilen "Ida" for første gang til norsk presse under en pressekonferanse ved Zoologisk museum i Oslo i mai.FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Er Ida, de fossile levningene som ble finnet av den norske forskeren Jørn Hurum, virkelig et forstadie til mennesket?

Svaret får vi kanskje aldri, for fossilet skal være så ødelagt at det vanskelig lar seg tolke.

Avviser
Den amerikanske fagmannen Erik Seiffert og hans kolleger har analysert de fossile levningene. De avviser teorien om at Ida kunne være med å på å knytte sammen aper og halvaper, beslektet med våre dagers lemurer, skriver vitenskapstidsskriftet New Scientist.

Ida skapte store oppslag verden over, da levningene av skjelettet hennes ble vist fram i mai i år. Levningene ble funnet i Messel nær Frankfurt i Tyskland allerede i 1983, men de som fant «Ida» valgte å sitte på hemmeligheten i mer enn 25 år.

Bare bilder
- Når det gjelder viktige anatomiske trekk som forskere gjør stor bruk av, gir restene forbausende lite informasjon. Hodeskallen er knust og ankelen skadd, sier Erik Seiffert med henvisning til to kroppsdeler som er svært viktige for forskerne.

Jørn Hurum sier seg ifølge New Scientist svært overrasket over Seifferts påstander. Han mener kritikken er nokså voldsom, tatt i betraktning av at Seiffert og hans kolleger ikke har studert selve skjelettet, men bare fotografier og avstøpninger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling