Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener ingen stiller opp for utskjelt Pegida-leder: - Her tar du nok feil, Hagen

Ikke helt berettiget kritikk?

 HVOR ER KOMMENTATORENE? Det spør Carl I. Hagen, men kanskje ikke helt berettiget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HVOR ER KOMMENTATORENE? Det spør Carl I. Hagen, men kanskje ikke helt berettiget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carl I. Hagen etterlyser norske medier og kommentatorers engasjement i saken om Max Hermansen, lederen av den anti-islamske Pegida-bevegelsen, som fikk sparken fra jobben som lærer i Oslo på grunn av holdningene sine.

Til tross for flere artiker om saken i Dagbladet og flere andre norske medier den siste tida, er det særlig kommentatorenes engasjement Frp-eren etterlyser. 

- De sitter stille i sine redaksjoner - For det første: Hvor er Marie Simonsen? Hvor er John Olav Egeland? Hanne Skartveit? spør Hagen om de politiske redaktørene og kommentatorene i henholdsvis Dagbladet og VG. 

- Hvem av dem har stått opp for Hermansen etter at han ble skviset ut etter å ha blitt mobbet på skolen der han er lærer? Hvor er alle de som har ropt «Jeg er Charlie» nå? De sitter stille i sine redaksjoner og ser på nettavisene uten å handle. Hvor er de ellers så svulstige kommentatorene? spør Hagen. 

- Hadde det vært noen på venstresida det handlet om, hadde Marie Simonsen og John Olav Egeland vært på ballen med en gang, mener han. 

Men Dagbladets politiske redaktør, Marie Simonsen, tar kritikken med stor ro. 

- Her tar du nok dessverre feil, Hagen. Vi var blant de første som skrev om det, sier Dagblad-kommentatoren. 

- Må ha rett til å ytre seg 23. januar skrev John Olav Egeland en kommentar om nettopp Hermansen: 

Han må «ha rett til å ytre seg og til å aksjonere uten å miste sitt levebrød», skrev han i avisa.  

Da hadde Pegida-leder Hermansen blitt sykmeldt fra sin lærerjobb på en Oslo-skole, etter at han havnet i konflikt med muslimske elever som sterkt misliker hans anti-islamske ytringer på Facebook. 

I et krast innlegg på Facebook spør Frp-toppen nå om Hermansen må bli drept «før befolkningen våkner». 

«Flott seremoni fra Danmark etter en islamists myrderier. Alle stiller opp! Veldig bra! Hvor er dere alle når det gjelder Max Hermansen i Oslo som måtte sykemelde seg fordi han ble truet av muslimske elever som ikke likte hans private og personlige synspunkter om Islam på facebook?»

- Sov godt videre!  «Må Max Hermansen bli drept før befolkningen våkner når det gjelder snikislamifiseringen og den voksende ettergivenhet for press fra ulike islamske pressgrupper i skole, høyskoler, universiteter og arbeidsliv? Når det gjelder pressen med VG i spissen. Sov godt videre!».


Hagen har ikke rukket å sjekke alle reaksjonene som er kommet etter at han la ut innlegget der han etterlyser støtte til Pegida-lederen.

- Men jeg regner med at det kommer en del. Det gjør det alltid, sier Hagen til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

- Hva ligger bak støtteerklæringen til Hermansen?  

- Jeg støtter alle og enhver når det gjelder ytringsfrihet, uansett hvem det er. Det har ingenting med Hermansen å gjøre - jeg ville gjort det samme for hvem som helst, sier Hagen. 

- Hva slags forhold har du til Hermansen? 

- Jeg har intet forhold til Hermansen. Jeg ville gjort det samme for hvem som helst, gjentar han. 

«Snikislamisering» - Men det er en del journalister som tror de kan ta meg på dette, sier han. 

- Hvordan? 

- Du spør om jeg støtter Hermansen. Jeg har ikke gitt uttrykk for det, jeg vil bare at myndighetene fremmer støtte for ham slik at han kan være trygg på arbeidsplassen sin, på tross av hva han mener. 

I Facebook-innlegget nevner han det han kaller snikislamisering i landet vårt. 

- I Europa er det en betydelig innvandring av folk med andre kulturer, regler og levesett. I stedet for at innvandrerne tilpasser seg landet de kommer til, er det mange som forlanger særbehandling. Det er jeg ikke villig til å gå med på, utdyper han, og presiserer han mener de ytterliggående ekstremistene, ikke alle innvandrere. 

- Alltid beundret Hagen Max Hermansen i Pegida er glad Hagen tar opp saken hans. 

- VELDIG BRA: Pegida-leder Max Hermansen er glad Hagen tar opp saken hans. - Jeg skulle gjerne drukket vin med ham, sier Hermansen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- VELDIG BRA: Pegida-leder Max Hermansen er glad Hagen tar opp saken hans. - Jeg skulle gjerne drukket vin med ham, sier Hermansen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg synes det er flott. Det er veldig bra. Han har involvert seg tidligere både i det at jeg er sykemeldt og om situasjonen min som lærer. Jeg synes det er svært bra at han interesserer seg for min overlevelse, sier Hermansen til Dagbladet.

- Jeg skulle gjerne satt meg ned med et glass vin og snakket med ham. Jeg har alltid vært en stor beundrer av Hagen. Det hadde ikke vært nødvendig for meg å utsette meg for farene om han hadde fått gehør for det han sa allerde for 25 år siden, sier han. Hermansen forteller at han ikke tør å vende tilbake til skolen.

- Jeg er bekymret for egen framtid. Jeg har egentlig ingen jobb jeg kan gå til, og det begrenset hvor lenge man kan være sykemeldt. Det ser ikke ut som jeg kan komme tilbake. Jeg har jobben, men jeg kan ikke utøve den. Det var jeg som tok initiativet til at jeg så det som for farlig å gå på jobb, fordi jeg blir hetset der, sier Hermansen.

- Jeg kunne ønske mediene begynte å skrive mer om de sinte, unge mennene.

LES OGSÅ: Hagen mener byrådet har sviktet Max Hermansens ytringsfrihet.

- HAGEN TAR FEIL: Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet, tar kritikken med stor ro. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- HAGEN TAR FEIL: Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet, tar kritikken med stor ro. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart