Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener iransk statsavis lyver om norsk møte

Skrev at norsk ambassadør hadde sagt at han skulle undersøke om Norge tok i mot anti-iranske terrorister. - Påstanden ble kategorisk avvist, sier UD.

- LYVER: Ifølge norske myndigheter står det løgn i den iranske statsavisa Teheran Times. Foto: Faksimile
- LYVER: Ifølge norske myndigheter står det løgn i den iranske statsavisa Teheran Times. Foto: Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Norge har blitt et fristed for bandeledere i anti-iranske terrorgrupper, skal Mohammad-Javad Larijani ha sagt under et møte med Norges ambassadør i Iran.

Larijani er «leder for rådet for menneskerettigheter», og er høyt oppe i det iranske statshierarkiet. Han har blant annet vært viseutenriksminister, og fungerer som juridisk rådgiver for det religiøse lederskapet i landet.

Uttalelsene er sitert i den engelspråklige iranske avisa Teheran Times. Avisa er styrt av den iranske staten og pleier å gjengi den offisielle iranske politikken.

Larjani skal videre ha sagt at Iran gjerne ville bidra for å skaffe beviser for å arrestere «terroristene».

- Gir ikke et korrekt bilde Teheran Times skrev videre at den norske ambassadøren, Roald Næss, skal ha sagt at Norge ville se nærmere på de såkalte terroristene som hadde etablert seg i Norge, men at norske myndigheter har et godt samarbeid med Interpol.

Men etter at Dagbladet omtalte saken før helga, sier Utenriksdepartementet er dette løgn.

- Etter at vi sjekket denne artikkelen med vår ambassadør i Teheran kan vi fastslå at artikkelen ikke gir et korrekt bildet av det samtalen dreide seg om, sier underdirektør Frode Overland Andersen ved kommunikasjonsenheten i UD.

- Påstanden fra iransk side om at Norge tar i mot terrorister ble kategorisk avvist av ambassadør Næss, fortsetter Overland Andersen.

KJENNER SEG IKKE IGJEN:: - Etter at vi sjekket denne artikkelen med vår ambassadør i Teheran kan vi fastslå at artikkelen ikke gir et korrekt bildet av det samtalen dreide seg om, sier underdirektør Frode Overland Andersen ved kommunikasjonsenheten i UD.  Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
KJENNER SEG IKKE IGJEN:: - Etter at vi sjekket denne artikkelen med vår ambassadør i Teheran kan vi fastslå at artikkelen ikke gir et korrekt bildet av det samtalen dreide seg om, sier underdirektør Frode Overland Andersen ved kommunikasjonsenheten i UD. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Under møtet kritiserte også Larijani europeiske ledere for å være likegyldige til drapene på sivile i Bahrain. Samtidig takket han Norge for fordømmelsen av overgrepene i Bahrain.

Refset Irans bruk av døddstraff «Sammenlignet med andre europeiske land har Norge tatt en mer anstendig holdning til Saudi-Arabias inngripen i Bahrain», sa Larijani under møtet.

- Påstandene om Saudi-Arabias rolle i Bahrain ble fremsatt av Larijani og ikke kommentert fra norsk side, sier Overland Andersen til Dagbladet

Han forklarer at foranledningen til møtet var at ambassadør Næss ønsket å overlevere Norges femte rapport til FN om sosiale, økonomiske og kulturelle rettigheter.

- Ut over dette tok ambassadør Næss opp Irans omfattende bruk av dødsstraff og Irans manglende samarbeid med FN i menneskerettighetsspørsmål, sier underdirektør Overland Andersen.

KRITISERER NORGE: - Norge gir asyl til anti-iranske terrorister, sa Mohammad-Javad Larijani under et møte med den norske ambassadøren i Teheran, Roald Næss, ifølge den engelspråklige iranske avisa Teheran Times. Foto: Reuters/Denis Balibouse/Scanpix
KRITISERER NORGE: - Norge gir asyl til anti-iranske terrorister, sa Mohammad-Javad Larijani under et møte med den norske ambassadøren i Teheran, Roald Næss, ifølge den engelspråklige iranske avisa Teheran Times. Foto: Reuters/Denis Balibouse/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media