FRP VIL STANSE statsstøtten til Islamsk råd. Frps innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen mener organisasjonen sprer «eder og galle». Foto: SCANPIX
FRP VIL STANSE statsstøtten til Islamsk råd. Frps innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen mener organisasjonen sprer «eder og galle». Foto: SCANPIXVis mer

Mener Islamsk Råd sprer «edder og galle»

Frp vil strupe statsstøtten til organisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp mener Islamsk Råd sprer «edder og galle» i samfunnsdebatten og vil stoppe statsstøtten til organisasjonen.

Per-Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann i Frp, tok i helgen til orde for å opprette norske asylmottak i Afrika. Nå ønsker han å kutte statsstøtten til Islamsk Råd i Norge, som organiserer 80.000 norske muslimer. En av årsakene er at organisasjonen ikke har tatt avstand fra dødsstraff for homofili.

- Det er fullstendig uaktuelt å benytte skattebetalernes penger til å finansiere islamistiske miljøer, og det tror jeg de fleste er enig med meg i, sier Amundsen til Dagsavisen.

Han mener at Islamsk Råd er en islamistisk organisasjon.

- Det er ikke noe poeng i å støtte en organisasjon som sprer edder og galle, sier han.

Å kutte støtten til rådet er ett av tiltakene som Frp vil sette i gang for å hindre det de kaller «snikislamisering» av Norge.

Blant de andre punktene er strengere kontroll med moskeene, nei til halalmat i fengslene, ikke aksept av halalslakting, ikke godta hijab i politiet og godkjent språktest og samfunnskunnskaptest for å få oppholdstillatelse.


(NTB)