Mener Islamsk Råd sprer «edder og galle»

Frp vil strupe statsstøtten til organisasjonen.

FRP VIL STANSE statsstøtten til Islamsk råd. Frps innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen mener organisasjonen sprer «eder og galle». Foto: SCANPIX
FRP VIL STANSE statsstøtten til Islamsk råd. Frps innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen mener organisasjonen sprer «eder og galle». Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp mener Islamsk Råd sprer «edder og galle» i samfunnsdebatten og vil stoppe statsstøtten til organisasjonen.

Per-Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann i Frp, tok i helgen til orde for å opprette norske asylmottak i Afrika. Nå ønsker han å kutte statsstøtten til Islamsk Råd i Norge, som organiserer 80.000 norske muslimer. En av årsakene er at organisasjonen ikke har tatt avstand fra dødsstraff for homofili.

- Det er fullstendig uaktuelt å benytte skattebetalernes penger til å finansiere islamistiske miljøer, og det tror jeg de fleste er enig med meg i, sier Amundsen til Dagsavisen.

Han mener at Islamsk Råd er en islamistisk organisasjon.

- Det er ikke noe poeng i å støtte en organisasjon som sprer edder og galle, sier han.

Å kutte støtten til rådet er ett av tiltakene som Frp vil sette i gang for å hindre det de kaller «snikislamisering» av Norge.

Blant de andre punktene er strengere kontroll med moskeene, nei til halalmat i fengslene, ikke aksept av halalslakting, ikke godta hijab i politiet og godkjent språktest og samfunnskunnskaptest for å få oppholdstillatelse.


(NTB)