Mener Jens Stoltenberg jukser med Bio-tall

Bioforkjempere anklager Jens Stoltenberg for å tulle med tall og presentere skremselspropaganda mot biodrivstoff.

16 MRD: Jens Stoltenberg hevdet fra talerstolen i går, under Fagforbundets landsmøte i Folkets hus, at den nye biodieselavgiften kan gi hele 16 milliarder kroner i inntekter til staten. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
16 MRD: Jens Stoltenberg hevdet fra talerstolen i går, under Fagforbundets landsmøte i Folkets hus, at den nye biodieselavgiften kan gi hele 16 milliarder kroner i inntekter til staten. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Statsministeren hevdet i går at fortsatt avgiftsfritak for biodiesel vil kunne koste staten så mye som 16 milliarder kroner i året i tapte skatteinntekter.

Men det forutsetter at all veitransport går over på biodiesel. Det tror ingen av ekspertene Dagbladet har snakket med vil skje.

Bioforkjemperne reagerer på premisset statsministeren la til grunn da han talte til Fagforbundets landsmøte.

— Det tallet Jens bruker, 16 milliarder, er helt på jordet, sier direktør i biodieselfirmaet Uniol, Jon A. Duus, til Dagbladet.

— Det er helt usannsynlig at hele bilparken skal over på biodiesel. Dette grenser mot det uredelige, sier leder i miljøstiftelsen Zero, Einar Håndlykken.

Tale til Fagforbundet I talen til Fagforbundet i går, gjorde Stoltenberg det klart at regjeringen kommer til å stå på sitt forslag om å innføre autodieselavgift også på biodiesel.

Et hovedpoeng var at staten går glipp av opp mot 16 milliarder kroner i skatteinntekter, dersom ikke også biodiesel skattlegges som annen diesel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer