MIDLERTIDIG: Ap-leder Jonas Gahr Støre talte utenfor Stortinget da fagbevegelsen streiket mot regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven.Støre har sagt at forslaget om generell adgang til midlertidige ansettelser skal reverseres når Ap får makt. Sosialistisk Ungdom etterlyser klare svar om de andre endringene i loven.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MIDLERTIDIG: Ap-leder Jonas Gahr Støre talte utenfor Stortinget da fagbevegelsen streiket mot regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven.Støre har sagt at forslaget om generell adgang til midlertidige ansettelser skal reverseres når Ap får makt. Sosialistisk Ungdom etterlyser klare svar om de andre endringene i loven. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Mener Jonas er uklar om arbeidsmiljøloven

- Snor seg unna klare svar, mener Sosialistisk Ungdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ap-leder Jonas Gahr er uklar om hva Ap vil gjøre med arbeidsmiljøloven når de får makt, mener SU-leder Nicholas Wilkinson.
- Bruk kreftene mot de blåblå istedenfor å konstruere uenighet mellom Ap og SV, svarer Ap.

Vil skru tilbake I sin tale til Aps landsstyre i tirsdag lovet Støre at økt adgang til midlertidige ansettelser som Høyre/Frp-regjeringen har åpnet for, vil bli reversert når Ap får regjeringsmakt.

Støre presiserte overfor Dagbladet etter talen at reverseringen gjelder den delen av arbeidsmiljøven som handler om økt midlertidighet.

Krever svar Det er ikke godt nok for Sosialistisk Ungdom, som mener at velgerne må få klart svar fra Ap-lederen.

- Hva vil Ap gjøre med kollektiv søksmålsrett, som regjeringen fjerner, utvidet grense for overtid og helgejobbing? Jeg tolker Støres tale i går og hans appell foran Stortinget under den politiske streiken slik at Ap vil beholde de andre endringene denne regjeringen foretar, sier Wilkinson til Dagbladet.

SV vil reversere - Støre liker å sno seg, men må må han svare ja eller nei på om han vil skru tilbake endringene i arbeidsmiljøloven som regjeringene nå gjør. SV-leder Audun Lysbakken har sagt at SV vil endre loven, paragraf for paragraf.

Støre har ikke sagt det. Han lover å endre loven om midlertidige ansettelser, men hva med resten? Vi tror Ap bevist prøver å lure velgerne, sier Wilkinson.

Han sier mange i fagbevegelsen etterlyser klar tale fra Ap om arbeidsmiljøloven.

- Skal sikre fleksibilitet og sikkerhet Det er Ap-representant Anette Trettebergstuen i arbeids-og sosialkomiteen som svarer på kritikken fra SU:

- Når vi får sjansen, skal vi endre loven slik at det igjen blir en sterk vernelov som både ivaretar folks behov for fleksibilitet og sikkerhet.

Vi skal snakke med partene og lytte til arbeidstakerorganisasjonene om hvor de mener loven bør styrkes og endres, slik vi gjorde  i 2005 da vi reverserte Bondevik-regjeringens endringer, sier Trettebergstuen til Dagbladet.

Kollektiv søksmålsrett - Vi vil gjeninnføre fagbevegelsens verktøy mot arbeidslivskrim, kollektiv søksmålsrett, som regjeringen nå fjerner.
Det var tross alt Ap som innførte den i 2013.

UKLAR: SU-leder Nicholas Wilkinson mener Ap-leder Jonas Gahr Støre snor seg unna spørsmål om arbeidsmiljøloven.
UKLAR: SU-leder Nicholas Wilkinson mener Ap-leder Jonas Gahr Støre snor seg unna spørsmål om arbeidsmiljøloven. Vis mer

- I tillegg trenger vi nok enda flere verktøy mot arbeidslivskrim innen den tid. Vi mener loven kan styrkes på en rekke områder i tråd med arbeidslivets behov, det har vært vår linje hele veien, og vi styrket loven senest i 2013, med økt rett til heltid og tiltak mot arbeidslivskrim.

- Bruk energien mot de blåblå - Jeg oppfordrer SU til å bruke tiden sin på å tenke over hvordan de vil bruke arbeidsmiljøloven for å møte arbeidslivets utfordringer fremover, og at de heller bruker energi på å bekjempe forslagene fra den blåblå regjeringen som akkurat nå sitter og forhandler om å svekke arbeidsmiljøloven, enn å oppkonstruere uenighet mellom oss opposisjonspartiene som står sammen i kampen for et anstendig arbeidsliv, sier Ap-politikeren.

STERK VERNELOV:-  Når vi får sjansen, skal vi endre loven slik at det igjen blir en sterk vernelov som både ivaretar folks behov for fleksibilitet og sikkerhet, sier Ap-representant Anette Trettebergstuen, her i debatt med arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STERK VERNELOV:- Når vi får sjansen, skal vi endre loven slik at det igjen blir en sterk vernelov som både ivaretar folks behov for fleksibilitet og sikkerhet, sier Ap-representant Anette Trettebergstuen, her i debatt med arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer