PARADOKSET: - Det paradoksale er jo at Siv hjelper meg bedre enn Jonas i miljøpolitikken, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PARADOKSET: - Det paradoksale er jo at Siv hjelper meg bedre enn Jonas i miljøpolitikken, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Mener Jonas ikke vet hvilket bein han skal stå på

Trine Skei Grande ber Ap avklare oljeboring i Lofoten en gang for alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre angripes nå fra to fronter i oljepolitikken. Mens Frp-leder Siv Jensen vil ha Ap med på å hente ut mer olje, søker Venstre-leder Trine Skei Grande støtte for varig vern. 

- I formiddag har jeg besøkt den ene grønne bedriften etter den andre i Tromsø. Her meldes det om vekst og optimisme fra folk som skaper det grønne og blå næringslivet, men det svarte hører jeg ikke noe om, sier Trine Skei Grande på telefon fra nord.

- Vi reddet dem - Nå må Jonas være sjef og få Arbeiderpartiet til å støtte oss på varig vern, sier hun.

- Vi reddet dem fra den interne partidiskusjonen gjennom Nydalen-avtalen ved å frede Lofoten, Vesterålen og Senja i denne fireårsperioden. Hvis Ap snur, kan vi få et permanent vern av dette sårbare området, sier Skei Grande.

- Sprikende I Dagbladet i dag hevder Siv Jensen at Støre sender ut sprikende politiske signaler.

- Den ene dagen hører jeg Jonas og Ap si at det er viktig med trygghet i oljenæringen. Den neste dagen sier de at vi skal oljen ligge igjen i modne oljefelt og ikke nødvendigvis åpne nye, uttalte Frp-lederen til Dagbladet. 

- Det pardoksale Trine Skei Grande sier til Dagbladet at hun er uenig med Siv Jensen i at vi trenger oljen for å bevare norsk velferd.

- Vi har to ulike visjoner for norsk oljenæring, men det paradoksale er jo at Siv hjelper meg bedre enn Jonas i miljøpolitikken ved iverksetting av det store, grønne skiftet, sier Venstre-lederen.

Hver dråpe olje Hun mener at Arbeiderpartiet må slutte å snakke om å være grønne, men vise det i praksis.

- Jonas kritiserer dem som mener vi skal ta opp hver dråpe olje, da må han mene at vi ikke skal ta opp hver dråpe. Hvis noen dråper skal få ligge, så må det være de i de mest sårbare områdene vi har, sier Trine Skei Grande.

Venstres leder opplyser at hun er klar for å fremme forslag i Stortinget om varig vern i nord når som helst.

Enestående sjanse - Jonas Gahr Støre har en enestående sjanse til å skape flertall. Det hadde vært et riktig signal å gi i et område som opplever vekst, innovasjon og optimisme, sier Venstre-lederen.

- En prøvebrønn koster en milliard kroner, tenk om vi kunne satse tilsvarende på det lokale næringslivet, sier hun.

- Det norske folket vil ikke ha oljeboring i nord, heller ikke folk i Lofoten, viser siste måling i Lofotposten. Det er bare dypt inni de tre oljepartiene de vil dette, sier Trine Skei Grande.

En omvendt Jens Hun mener Norge trenger flere bein å stå på.

- Derfor er det et problem at Jonas Gahr Støre ikke vet hvilket bein han skal stå på verken i miljøpolitikken eller i oljepolitikken, sier Trine Skei Grande.

- Jonas bør ta en omvendt Jens, sier hun.

- For Jens Stoltenberg var boring i Lofoten så viktig at han gikk ut og argumenterte knallhardt for boring i Lofoten i forkant av Ap sitt landsmøte i 2013, sier Trine Skei Grande.

Og legger til:

- Nå har Jonas Gahr Støre mulighet til å ta et oppgjør med forgjengerens linje ved å anbefale Ap å gå for vern. Først da kan Støre ha troverdighet når han snakker om klima og miljø.