Mener karikatur er terror

Pakistans ambassadør frykter norske liv kan gå tapt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pakistanske ambassadøren i Norge kaller Adresseavisens karikatur for terror, og frykter norske liv kan gå tapt som følge av den.

Tidligere denne uken publiserte avisen det som av mange oppfattes som en karikatur av profeten Muhammad. Ambassadøren frykter for hva som kan skje når tegningen når massene i store muslimske land, som Pakistan.

- Muslimske samfunn over hele verden blir krenket. Derfor er dette en terrorhandling, sier ambassadør Rab Nawaz Khan til TV 2.

Han mener publiseringen kan vekke sterke reaksjoner, som igjen gjør at folk mister kontrollen. Det setter også norske borgeres liv i fare, mener han.

- Man skal ikke glemme at det fins mange norske selskaper i Pakistan, sier Khan.

Ambassaden har levert en formell protest til Utenriksdepartementet (UD).

Kommunikasjonssjef Anne Lene Dale Sandsten i UD sier departementet tar protesten til etterretning, men hun ikke vil kommentere påstandene til ambassadøren i detalj. Hun frykter det kan bidra til å hausse opp saken.

(NTB)

HAT MOT DANMARK: Publiseringen av Muhammed-karikaturene førte til en rekke voldelige opptøyer i Pakistan og andre muslimske land. Karikaturstriden er en av hovedteoriene om årsaken til bombeangrepet mot den danske ambassaden i Islamabad denne uka. Foto: Scanpix
HAT MOT DANMARK: Publiseringen av Muhammed-karikaturene førte til en rekke voldelige opptøyer i Pakistan og andre muslimske land. Karikaturstriden er en av hovedteoriene om årsaken til bombeangrepet mot den danske ambassaden i Islamabad denne uka. Foto: Scanpix Vis mer
Mener karikatur er terror
OPPRØRT: Pakistans ambassadør Rab Nawaz Khan frykter at karikaturen kan føre til terrorhandlinger.