Mener Køhn kjøper seg tid

Professor Arvid Tångberg, leder for over 500 prester og lekfolk i den konservative foreningen For Bibel og Bekjennelse (FBB), sier til NTB at han oppfatter Rosemarie Køhns handlemåte som en utsettelsesmanøver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg oppfatter det slik at Rosemarie Køhn kjøper seg tid. Når hun så sterkt identifiserer seg med Siri Sundes sak forstår jeg det slik at hun dermed håper at stemningen i kirken skal snu i homofilispørsmålet og at vedtakene skal bli endret deretter, sier Tångberg.

- En slik forvaltningssak hører ikke hjemme i Lærenemnda. Kirkemøtet har allerede slått fast at homofilt samboende ikke kan ha vigslete stillinger i kirken, sier Arvid Tångberg.

FBB er svært kritisk til at et samlet bispemøte har åpnet for at homofilt samboende kan ha ikke-vigslete stillinger i kirken. Styret i FBB har vurdert om de skal oppfordre de om lag 300 aktive FBB-prestene til å bryte med sin biskop på grunn av dette.

- Vi har nå bestemt at et vedtak med så stor rekkevidde, bare kan fattes av generalforsamlingen, som skal holdes i oktober neste år, sier professor Arvid Tångberg.

(NTB)