LANGER UT MOT VENSTRE OG KRF: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (Fpu). 
Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
LANGER UT MOT VENSTRE OG KRF: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (Fpu). Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

Mener Krf og Venstre saboterer: - Bare ute etter å nulle ut hverandres politikk

Fpu-leder Atle Simonsen skulle heller sett at de borgerlige partiene ga hverandre seire på tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka halv fem i natt vaklet de borgerlige partienes budsjettforhandlere enige ut fra statsrådssalen på Stortinget. Dragkampen har vært hard.

Fpu-leder Atle Simonsen langer nå ut mot Kristelig Folkeparti og Venstre. Han mener regjeringsgarantistene i høst slett ikke har forvaltets det historiske borgerlige flertallet valget ga på en god måte.

- De har bare vært ute etter å nulle ut hverandres politikk, sier Simonsen til Dagbladet og utdyper:

Stadige kompromisser - I steden for at de borgerlige partiene blir gitt større seire hver sin gang, kommer det til kompromisser i hver eneste sak som ingen er særlig fornøyde med. Ta søndagsåpne butikker som et eksempel. I steden for at dette ble akseptert, endte det med at dette skal bli opp til hver enkelt kommune å bestemme, sier Fpu-lederen.

Atle Simonsen mener Krf og Venstre er mest opptatt av å vise makt overfor regjeringen på bekostning av å høste seire innenfor asylpolitikk og klima, saker de to regjeringsgarantistene virkelig brenner for.

- Det har vært en detaljorientering hele veien fra sak til sak som ikke tjener til noe godt, sier Simonsen.

Simonsen mener det er viktig at budsjettforhandlerne i natt kom fram til ei skisse de er fornøyde med, ei skisse som vil bli framlagt for de respektive stortingsgruppene klokka halv ti i dag.

Fornøyde forhandlere - Vi har nå en skisse som vil bli forelagt for de respektive partienes gruppemøter, sa Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, da han kom ut fra forhandlingsmøtet.

- Jeg tror skissen vi legger fram, kommer til å bli oppfattet som god i alle partiene, sa KrF-leder Knut Arild Hareide, som heller ikke hadde noen blygsel med å anbefale sin stortingsgruppe å gå for avtaleutkastet.

Frp's parlamentariske leder Harald T. Nesvik gjentok sin standardfrase denne budsjetthøsten - «ingenting er klart før alt er klart» - før han la til:

- Jeg mener vi har kommet så langt at jeg kan anbefale min gruppe å si ja til dette forslaget.

Venstre-leder Trine Skei Grande fulgte opp:

- Jeg har hvert fall noe som jeg kommer til å anbefal min stortingsgruppe å gå for. Og jeg håper de er glade for den jobben som er gjort i dette huset. Det er klart, dette er ikke det budsjettet som Venstre opprinnelig har laget, men vi har hatt noen klare prioriteringer på hva vi ønsket å endre, og det håper jeg min gruppe ser.