Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener Kristiansen må kjennes skyldig

- Juryen må kjenne Viggo Kristiansen skyldig i voldtekt og overlagt drap i Baneheia-saken, lyder aktors påstand i Agder lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min ærbødige anmodning til lagretten er å svare ja på alle spørsmål, konkluderte førstestatsadvokat Edward Dahl etter en nesten fire timer lang sluttprosedyre i ankesaken etter drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

- Viggo Kristiansen er skyldig i voldtekt og overlagt drap på de to småjentene i Baneheia 19. mai 2000, slo aktor fast da han startet sin prosedyre torsdag morgen.

Troverdig bærebjelke

Aktor tegnet et bilde av medtiltalte Jan Helge Andersen som troverdig, og sa at Andersens forklaring er en bærebjelke i saken mot Kristiansen. Han underbygde dette blant annet med at Andersen ikke har noen grunn til å skulle trekke en uskyldig kamerat inn i saken.

De tekniske bevisene styrker Andersens forklaring, og andre bevis bygger også opp under saken, sa Dahl.

Han mener også at Viggo Kristiansens personlighet er forenlig med de alvorlige handlingene han er anklaget for.

Rom for tvil

Det må dessuten være rom for tvil, mente aktor, men tvilen skal ikke være oppkonstruert.

Lagretten trenger ikke alle bitene i puslespillet for å se hele bildet, og her er bildet klart, mente han. Statsadvokaten innrømmet at det er flere ubesvarte spørsmål i barnedrapssaken. Han sammenlignet Baneheia-saken med et puslespill hvor det mangler en del brikker, men ikke flere brikker enn at bildet av drapene er klart.

- Viggo Kristiansen var motor og pådriver for det som skjedde, sa Dahl, og mener at det er lagt fram nok bevis til å understøtte denne påstanden.

Viggo Kristiansens forsvarer, advokat Tore H. Pettersen, ønsket torsdag ikke å kommentere Dahls prosedyre:

- Mine kommentarer kommer i prosedyren fredag, var alt Pettersen ville si.

(NTB)

Hele Norges coronakart