Mener kutt i sykepenger kan senke sykefraværet

Professor i samfunnsøkonomi støtter ordningen til Frank Mohn AS.

KAN KNIPE INN PÅ BONUSEN: En av Norges rikeste menn, Trond Mohn, eier gigantfirmaet Frank Mohn AS som har base i Bergen. En avstemning blant Dagbladets lesere viser at de mener det er rettferdig at han kutter i ansattes bonus hvis de har høyt sykefravær. Foto: Helge Hansen
KAN KNIPE INN PÅ BONUSEN: En av Norges rikeste menn, Trond Mohn, eier gigantfirmaet Frank Mohn AS som har base i Bergen. En avstemning blant Dagbladets lesere viser at de mener det er rettferdig at han kutter i ansattes bonus hvis de har høyt sykefravær. Foto: Helge Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Bergen, Alf Erling Risa, har forsket på trygde- og helseøkonomi og mener sykefraværet vil krympe dersom staten kutter sykepengeytelsene.

- Alle forskere som også er økonomer, mener redusert økonomisk kompensasjon ved sykdom vil virke.

- Sverige har gjort dette og har solide empiriske undersøkelser som bekrefter redusert fravær, sier Risa, som mener diskusjonen er tabu i norsk politikk.

På denne måten gir han støtte til firmaet Frank Mohn AS som kutter bonusordninger ved høyt sykefravær.

- Det Frank Mohn gjør er et opplegg med gulrot i stedet for pisk. Slik jeg ser det er er grunn til å tro at dette vil kunne virke, sier Risa til Dagbladet.

Dagbladet omtalte i går at firmaets eier Trond Mohn sier de har hatt ordningen i 20 år og at han tror de ansatte synes den er fair.Det kan se ut som at Trond Mohn har folket med seg i sine avgjørelser. En avstemning blant Dagbladet lesere viser at 61 prosent synes det er rettferdig at man får trekk i bonusordningen ved sykefravær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer