Mener kvinner er i fare dersom Sigrid-siktet (38) løslates nå

Politiet frykter han vil begå nye alvorlige voldshandlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo tingrett bestemte i dag at den 38 år gamle Ålesund-mannen, som er siktet for drapet Sigrid Giskegjerde Schjetne, skal varetektsfengsles i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

38-åringen nekter straffskyld og mener han skal løslates.

Politiet på sin side mener det er stor fare for at han vil ødelegge bevis dersom han løslates fra varetekt. Politiet savner flere av Sigrids eiendeler og de er ikke sikre på om det kan finnes et drapsvåpen med mulige spor på der ute et sted.

I tillegg frykter politiet at den drapssiktede mannen på nytt skal begå nye, alvorlige og straffbare voldshandlinger dersom han slipper ut fra varetekt.

- Dersom han løslates er det en stor risiko for andre personer, spesielt kvinner, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo-politiet til Dagbladet.

Tilfeldige ofre Hun sier de mener hendelsesforløpet og karakteren av Sigrid-saken er med på å underbygge dette.

- Dette er snakk om et helt tilfeldig offer. Saken er svært alvorlig og strekker seg over lang tid og på flere steder, sier Gulnes.

I tillegg mener politiet at en tidligere voldsdom mot 38-åringen taler for at han er farlig. I 2007 ble han dømt til to års fengsel for vold mot en ung kvinne i Ålesund. Dommen slo fast at handlingen var helt uprovosert.

I tillegg mener politiet at den rettspsykiatriske erklæringen mot ham, som der to sakkyndige konkluderer med at siktede er strafferettslig tilregnelig, støtter deres versjon.

- Dommen mot ham i 2007 har lignende trekk som Sigrid-saken med tanke på at det fremstår som umotivert og tilfeldig offer. Dette er med på å fortelle politiet at dette er en farlig mann, sier politiadvokat Gulnes til Dagbladet.

- Hypotetisk Forsvareren til 38-åringen, advokat Karen Forbrigd i Advokatfirmaet Elden, mener hennes klient bør løslates.

- Alt blir hypotetisk fra politiets side, sier Forbrigd.

Hun ønsket ikke å kommentere saken ytterligere i etterkant av dagens fengslingsmøte.

Rettssaken mot siktede er fornhåndsberammet til 16. september i fjor. Politiet håper å innstille på tiltale i løpet av fire uker. Den rettsmedisinske kommisjonen har varslet at de vil være ferdig med gjennomgangen av rapportene mot av siktede i månedsskiftet mai/juni, opplyser Gulnes.

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø natt til 5. august i fjor. Politiet mener hun ble fraktet til et lagerlokale på Bryn i Oslo.

Der disponerte den siktede mannen også en campingvogn. Politiet har funnet blodet etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i denne campingvogna.

Politiet mener siktede også har fjernet flere gjenstander fra campingvogna.

Jenta ble funnet skjult og drept i en skrent utenfor et verkstedlokale i Kolbotn 3. september i fjor. Siktede ble pågrepet i verkstedet samme dag.